12 neverjetnih razlogov, zakaj uporabljati kokosovo olje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Namesto nekaterih kozmetičnih izdelkov, ki se skrivajo v vaši kopalnici, lahko uporabite kokosovo olje, piše Bright Side.
Oglej si celoten članek
  1. Odstranjevanje ličil: Na vato pokapajte malo kokosovega olja in preprosto odstranite ličila. Olje bo odstranilo tudi najtrdovratnejša ličila, tudi vodoodporno maskaro.

  2. Neguje nohte in zanohtnico: Nohte in obnohtno kožico masirajte s kokosovim oljem, pet minut na dan. Olje bo zaščitilo sloje keratina v nohtu.

  3. Kot dezodorant: Poleg tega, da ne boste zasmrdeli, bo kokosovo olje zmanjšalo znojenje.

  4. Maska za lase: Mokre lase in lasišče si zmasirajte s kokosovim oljem. Kokos sperite in lase operite s šamponom. Lasje bodo polni sijaja in volumna.

  5. Proti prhljaju: Olje vtrite v lasišče in ga tam pustite do 10 minut. Lase sperite in lase operite še s šamponom.

  6. Zdrava ustna votlina: Namesto ustne vodice, uporabite kokosovo olje.

  7. Naravni piling: Olju dodajte temen sladkor in zmes uporabite kot piling.

  8. Olje za masiranje: Vidno zmanjšuje strije in blaži bolečine v mišicah.

  9. Nega obraza: Kokosovo olje se zelo hitro vpije v našo kožo. Je zelo koristno orožje proti gubicam.

  10. Po britju: Po tem, ko je povrhnjica poškodovana, ko se pojavi srbeča rdečica, uporabite kokosovo olje, ki bo razdraženost hitro pomirilo.

  11. Balzam za ustnice: Kokosovo olje ima naravni zaščitni faktor. Vaše ustnice bo nahranil, zaščitil in navlažil.

  12. Namesto mila za roke: Ker je kokosovo olje antibakterijske narave, si je koristno z njim prati roke. Malo olja namesto tekočega mila za roke in vaše roke bodo popolnoma čiste. Olje vtrite v kožo, nato pa roke sperite. Roke bo olje nahranilo in omehčalo …  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.