15 najbolj čistih

Foto: Shutterstock Čebula Foto: Shutterstock Sladka koruza Foto: Shutterstock Ananas Foto: Shutterstock Avokado Foto: Shutterstock Zelje Foto: Shutterstock Grah Foto: Shutterstock Šparglji Foto: Shutterstock Mango Foto: Shutterstock Jajčevci Foto: Shutterstock Kivi Foto: Shutterstock Melona Foto: Shutterstock Sladek krompir Foto: Shutterstock Grenivka Foto: Shutterstock Lubenica Foto: Shutterstock Gobe
Prvo mesto na seznamu najbolj čistih živil je zasedla čebula, sledita ji sladka koruza in ananas.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi smo vam predstavili spisek od pesticidov v pridelavi sadja in zelenjave najbolj umazanih živil, ki ga je izdala okoljska delovna skupina Environmental Working Group (EWG).

Poleg dvanajstih najbolj umazanih pa so pripravili tudi seznam najbolj čistih. Nanj so se poleg čebule, zelja in graha uvrstili tudi nekateri tropski sadeži, pa tudi nekaj takšnih, ki se na povprečnem jedilniku znajdejo manj pogosto. Pri EWG pravijo, da se pri nakupu teh živil ni treba ozirati na oznako biološka pridelava in da lahko z nakupom "navadnih" privarčujete, saj naj pridelovalci pri teh živilih ne bi uporabljali škodljivih pesticidov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.