3 faktorji, ki vplivajo na neredno menstruacijo

Foto: Pro Boleča menstruacija
Vsaka ženska ima drugačen ciklus, a faktorji, ki ga lahko še bolj 'uničijo' so pri vseh enaki.
Oglej si celoten članek

Stres

Na zamudo menstruacije lahko vplivajo stresni trenutki in travmatične izkušnje poleg smrti družinskega člana ali prijatelja, prekinitev dolge ljubezenske zveze, selitev ali izguba službe. Stres namreč vpliva na del možganov, ki se imenuje hipotalamus. Ta regulira hormone v telesu, tudi menstruacijo. Ta v času stresa ne deluje povsem normalno, zato se lahko zgodi, da vaša menstruacija zamuja, je bolj šibka ali bolj močna.

Magazin Zato je menstruacija boleča

Potovanje

Neprespanost, stres, živci – vse to so znaki jet-laga, ko smo neprespani zaradi potovanj v daljne dežele in zaradi zamenjave časovnega pasu. Menstrualni cikel lahko postane krajši ali daljši. A ne skrbite, ta se bo uredila v dveh ali treh mesecih.

Premalo spanja

Če želimo, da naše telo deluje, kar se da normalno, potrebuje nekje med 7 in 9 ur spanja dnevno. Zaradi neprespanosti smo bolj živčni, utrujeni in razdražljivi. Poskusite svojemu telesu nuditi, kar od vas pričakuje in kar potrebuje, da bi bile čim bolj zdrave in da ne bi imele težav z menstruacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.