3 znaki, da ste v odnosu izgubili sebe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ali v večini primerov namenjate prednost drugim pred seboj?
Oglej si celoten članek

Jenni Bevill, joga učiteljica, ki je nedolgo nazaj začela s projektom življenjske svetovalke za ženske in napisala knjigo o zavedanju lastnega jaza, je za enega izmed tujih spletnih portalov podelila svoje razmišljanje glede zavedanja sebe. 

1. Ali ugotavljate, da vedno uporabljate besedico 'mi' namesto 'jaz'?

Bevilleva poudarja, da je med svojim prvim zakonom pri izražanju svojih mnenj glede raznovrstnih zadev neprestano uporabljala besedico midva namesto jaz. To se je odražalo na primerih, kot so: "Obožujeva mehiško hrano“ in podobno. Sama pravi, da se je počutila, kot da njene lastne misli in mnenja ne bi bila dovolj vredna sama po sebi, zato je vedno vključila še dejstvo, da določeno zadevo obožuje ali počne tudi njen mož. Zato vsem, ki se najdejo v tovrstnem početju predlaga, da naj začnejo govoriti v svojem imenu.

2. Ali racionalizirate neetično vedenje v svoji službi?

Jenni Bevill je v svoji svetovalski karieri prišla do zaključka, da je ostajanje v neetični službi, ki človeka osebno zlorablja in sili v nemoralno delo, enako kot ostajanje v razmerju z nekom, ki je emocionalno ali fizično nasilen. Ženskam, ki ostajajo v določeni službi zgolj zaradi lažnega občutka varnosti, ki jim ga zagotavlja redna plača, svetuje, da naj čim prej razmislijo o alternativnih možnostih.

3. Ali svoji družini zamerite, ker nikoli nimate časa samo zase?

Čeprav je splošno znano, da naj bi v prvi vrsti poskrbeli zase in šele nato za druge, po mnenju Bevillove še vedno obstajajo številne ženske, ki tega niso sposobne udejanjiti v resničnem življenju. Omenjena strokovnjakinja tako poudarja, da se bomo v primeru, ko tovrstnega vedenja pri sebi ne bomo ozavestili, lahko kaj hitro zrušili pod težo bremen. Gre namreč za to, da na globlji ravni sebe ne upoštevamo in cenimo v taki meri kot druge. In prav to je tisto, kar zahteva preobrat na osebni ravni.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.