"3D je, kot da bi stopil v fotografijo"

Foto: Žurnal24 Matjaž Tančič bo danes ob 19. uri v Kinu Šiška odprl 3D-razstavo Mimikrija. (Fot
Matjaž Tančič bo danes ob 19. uri v Kinu Šiška odprl 3D-razstavo Mimikrija.
Oglej si celoten članek

Kaj pokaže 3D-fotografija, 2D pa ne?
Tretjo dimenzijo. Sliši se neumno, ampak če gledaš 3D-fotografije brez 3D-očal, gre za navadno fotografijo, če si nadeneš očala, pa te odnese v fotko.

Ste zdaj bolj navdušeni nad 3D-fotografijami kot navadnimi ali je kaj še vedno lažje povedati v dveh dimenzijah?
S tem je kot pri hollywoodskih filmih. Klasika ti v 3D ne bi dala ničesar več. Lahko imaš slabe fotografije v 3D, pa bo kdo rekel, da so super. Treba je paziti, da se ne začneš "šlepati" na to tehniko, ker je še vedno glavna zgodba.

Zapisali ste, da gre za prvo in največjo razstavo modne 3D-fotografije. Če je prva, je tako ali tako največja ...
Res je, ja (smeh). Recimo raje največja modna, pa tudi ena izmed prvih 3D-razstav na svetu. Zdaj se z njo ukvarja veliko ljudi, ampak je težko narediti kakovostno 3D-fotografijo. Tudi ameriški Playboy je poleti imel izdajo v 3D, a je bila res katastrofalna. Čeprav vsi poskušajo, tudi italijanski Vogue, sem dobro narejeno doslej mogoče videl samo eno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.