4 vaje za zdrave oči

Foto: Žurnal24 Trud se izplača.
Zaradi sedenja pred računalnikom, televizijo, branja v prostem času in še mnogih drugih dobrot sodobnega življenja vedno bolj trpijo tudi naše oči.
Oglej si celoten članek

Za zdrave oči lahko veliko naredimo sami, potrebujemo predvsem vztrajnost, vendar se trud izplača. Čim bolj so oči prekrvavljene, tem bolje so tudi preskrbljene z vemi potrebnimi vitalnimi snovmi. Z očesnimi vajami se zmanjšajo podočnjaki, znaki zadrževanja vode in slabega splošnega delovanja metabolizma.

Drseča roka
Z eno roko pokrijemo oko, ki naj ostane odprto, drugo dlan pa primikamo pred obrazom iz razdalje 30 centimetrov naprej in nazaj. Odprto oko mora ves čas opazovati dlan, ki se počasi približuje in oddaljuje. Vajo naredimo 20 do 30 krat z vsakim očesom.

Vaja s premikanjem prsta
Kazalec držimo pred očmi, na razdalji 20 centimetrov. Nato pričnemo gibati z glavo levo in desno in sčasoma bomo  dobili vtis, da se giblje prst v nasprotni smeri od gibanja glave. Vajo naredimo 20 do 30-krat z vsakim očesom.

Izostrovanje pogleda
Za to vajo potrebujemo dva svinčnika. Prvega držimo na oddaljenosti celotne dolžine roke, drugega pa 15 centimetrov pred očmi. Izostrimo pogled na prvi svinčnik in nato na drugega.
 
Polaganje dlani

Cilj te vaje je sprostitev. Udobno se namestimo, usedimo se in komolce položimo na mizo. Dlani segrejemo tako, da ju podrgnemo eno ob drugo, nato položimo roki na veke. V takem položaju ostanimo nekaj minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.