4 znaki, da smo našli svojo sorodno dušo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ste se kdaj vprašali, katere so tiste komponente, ki bodo okrepile ljubeč odnos na dolge proge?
Oglej si celoten članek

Za uspešno življenjsko partnerstvo naj bi bile po mnenju klinične psihologinje in klinične hipnoterapevtke dr. Carmen Harra in pisateljice ter življenjske svetovalke Alexandre Harra izjemnega pomena naslednje komponente:

1. Radodarnost

Prva kvaliteta, ki jo omenjeni strokovnjakinji izpostavljata v kontekstu duš dvojčic, je radodarnost, ki pa ne zajema zgolj finančnega področja, temveč tudi radodarnost s časom, pozornostjo, pomočjo in drugimi raznovrstnimi resursi. V odnosu mora po njunem mnenju obstajati zavedanje, da nam ne bo vse prineseno na srebrnem pladnju, kljub temu pa je pomembno, da nam naša sorodna duša zna pomagati, kadar je to zares potrebno. 

2. Čustvena stabilnost

"Namen vsakega odnosa je vzpostavitev stabilne in ljubeče vezi, ki omogoča notranji mir in čim manj kaotične energije, ki nas lahko sili v ekstremne vzpone in padce,“ poudarjata Dr. Carmen Harra in Alexandra Harra. Ni priporočljivo, da nas partner na koncu dneva povsem izčrpa, sploh pa ne, če se to dogaja na dnevni ravni. Po mnenju strokovnjakinj je odnos pomembno spletati z osebo, ki kaže konsistentna čustva, ne pa takih, ki nakazujejo nenadne skoke iz stanja jeze do pretirane vznemirjenosti ali iz stanja čustvene odvisnosti do nenadne distanciranosti in hladu. "Tako skakanje iz vročega na hladno vas bo potegnilo v čustveni vrtiljak, ki bo na vas sčasoma terjal svoj mentalni in fizični davek,“ poudarjata Harrovi. 

3. Senzitivnost

"Iščite partnerja, ki je senzitiven,“ priporočata Harrovi. S tem pa ne mislita nekoga, ki veliko joka, temveč nekoga, ki razume naše emocije in želje in tako na neki ravni kalibrira z nami. Tisti, ki nas resnično čuti, bo včasih prepoznal naše potrebe še celo preden z njim začnemo pogovor na to temo.

4. Podoben pogled na svet

Duši dvojčici ponavadi delita podoben pogled na svet, in sicer: podobne cilje, ideje in misli o prihodnosti. "Vedno obstaja prostor za kompromis, da, vendar morata partnerja deliti enak pogled na fundamentalne stvari v življenju, z namenom, da bo (odnos) deloval za zmeraj,“ poudarjata Harrovi. Transformacija razmerja skozi čas je neizogibna, kar pa je pri tem pomembno, je predvsem to, da si partnerja še naprej vizualizirata enako prihodnost, še zaključita strokovnjakinji. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.