5 delov telesa, ki se jih moški sramujejo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Štirideset odstotkov moških ni zadovoljnih s svojo telesno podobo.
Oglej si celoten članek

Dvajset odstotkov heteroseksualnih moških z normalno težo priznava, da med seksom poskušajo zakriti določene dele svojega telesa pred partnerico, kaže raziskava, opravljena na kolidžu Chapman. V raziskavi je sodelovalo sto tisoč moških. Enainšestdeset odstotkov jih je izrazilo nelagodje, ki ga čutijo na javnih dogodkih, saj se jim zdi, da se jih ocenjuje na podlagi videza. 

Del telesa, ki bi ga moški najraje skrili, je trebuh. Drugi deli telesa, s katerimi nekateri moški niso zadovoljni, so zadnjica, prsi, stegna in genitalije. Trideset odstotkov heteroseksualnih moških ni zadovoljnih z velikostjo svojih mišic. Slabih 40 odstotkov se jih s svojim videzom obremenjuje dnevno. Nekateri razmišljajo tudi o plastičnih operacijah. 

Raziskovalce je presenetilo število moških, ki so nezadovoljni s svojim videzom, težo in mišično maso. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.