5 zdravih živil, ki niso primerna za sadne sokove

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sadni sokovi so lahko odličen vir vitaminov in vlaknin, pazljivo pa pri uporabi določenih vrst živil ...
Oglej si celoten članek

1. Surova rdeča pesa

Priporočljivo je, da se izognete surovi rdeči pesi v vašem smoothiju. Če si kljub temu želite mešanico, ki bi bila obarvana v temno rdeči, pa peso najprej skuhajte in nato olupite.

2. Svež ingver

Če boste pri pripravah svojega sadnega soka v mešalec dodali ingver v povsem sveži obliki, bo rezultat pijača, ki bo imela okus samo po omenjenem živilu, ki pa bo žal zakril vse druge okuse. V primeru, da se boste ingver z njegovo značilno aromo kljub temu odločili dodati, poskrbite, da ga pred tem dodobra nasekljate. 

3. Zelena

V primeru vključitve zelene v vašo sadno mešanico, bodo na koncu po vsej verjetnosti v pijači ostali veliki koščki, ki vas bodo med srkanjem neprijetno zbadali po vaših ustih.

3. Celi dateljni

Nedvomno, da vam bodo z vlakninami bogati dateljni posladkali celotno sadno mešanico na bolj zdrav način, kot bi to naredil sladkor ali med, boste pa pri uporabi celih dateljnov na koncu v najboljšem primeru dobili lepljive koščke, ki se v mešanico ne bodo lepo absorbirali. Zato je dateljne priporočljivo najprej dobro nasekljati in v vroči vodi namakati 15 minut, da se omehčajo. 

5. Led

Vaša pijača bo boljša brez ledu, saj bo le-ta zmanjšal osnovni okus smoothija in mešanico na koncu pustil povsem razvodenelo ...

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.