7 stvari, ki jih niste vedeli o pasjem položaju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pasji položaj nudi številne užitke in načine izvedbe. Preverite katere!
Oglej si celoten članek


1. To je odličen način, da zadenete točko G!

Pasji položaj v spolnosti je izjemno ustrezen za globoko penetracijo, ki bo dosegla tudi vašo točko G, kar priporoča celo starodavna Kama Sutra.

2. Literatura o pasjem položaju sega že v starodavne čase!

Že stari Grki in Rimljani so ustvarjali raznovrstne umetnine z upodobitvami pasjega položaja dveh teles v aktu ljubljenja. Omembe tega položaja pa je mogoče zaslediti tudi v starodavni literaturi - starorimski filozof Lukrecij ga je celo priporočal parom, ki so želeli spočeti otroka.

3. Veliko pesmi se nanaša na pasji položaj

Obstajalo naj bi več kot 1.600 pesmi, ki v svoji esenci omenjajo pasji položaj. Sem se med drugim uvrščajo glasbeni avtorji, kot so 50 cent,  Bloodhound Gang in Justin Moore.

4. Veliko živali se pari na tak način

Širok spekter živali se pari na tak način, vključujoč konje, kamele, žirafe in slone. Primati, kot so na primer šimpanzi, pa ga pri parjenju sicer uporabljajo, vendar ne ekskluzivno.

5. Ni namenjen samo vaginalnemu seksu ...

Pasji položaj vsekakor ni namenjen samo vaginalnemu seksu. Počutite se svobodno, da tovrstni položaj vključite tudi v analni ali oralni seks.

6. Če ste ga poskusili, ste v manjšini ...

Študija Nacionalnega inštituta za družinsko rast je pokazala, da je zgolj 44 odstotkov moških in 36 odstotkov žensk poskusilo tovrstni položaj vsaj enkrat.

7. Moški ga obožujejo

Izsledki raziskave, ki so jo izvedli pri Women's Health, so pokazali, da je to najljubši položaj večine moških.

Pri tem psihiatrinja  in psihoanalitičarka dr. Gail Saltz opaža, da se večina trenutno pridobljenih podatkov iz novejših raziskav o vzburjenju žensk osredotoča na to, kako se ženska počuti psihološko, ne samo fizično, kamor po njenem mnenju spadajo občutek ljubljenosti, privlačnosti in varnosti.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.