70. zlatega leva dobil italijanski film

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jubilejno nagrado je dobil dokumentarni film Sacro GRA italijanskega režiserja Gianfranca Rosija.
Oglej si celoten članek

Film govori o ljudeh, ki živijo ob obvoznici okoli Rima.

Srebrnega leva za najboljšega režiserja je dobil Grk Alexandros Avranas za film Miss Violence, ki govori o družini, v kateri oče prostituira svoje otroke. Nagrada za najboljšega igralca je šla v roke igralcu, ki je upodobil tega nasilnega očeta, Themisu Panouju. Za najboljšo igralko pa so razglasili  Eleno Cotto, ki je zaigrala v filmu Via Castellana Bandiera.

Žiriji je letos predsedoval Bernardo Bertolucci, sestavljali pa so jo še  Pablo Larrain, Rjuiči Sakamoto, Martina Gedeck, Andrea Arnold, Carrie Fisher, Jiang Wen, Renato Berta in Virginie Ledoyen.

Nagrado je že prej prejel tudi slovenski film. Prvenec Roka Bička z naslovom Razredni sovražnik je prejel nagrado filmskih kritikov. Bil je tudi eden od glavnih favoritev za leva prihodnosti, vendar je nagrada šla v roke ustvarjalcev filma White Shadow.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.