90 odstotkov Slovencev že igralo na srečo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kar 90 odstotkov Slovencev se je že preizkusilo v vsaj eni igri na srečo, je pokazala najnovejša spletna raziskava družbe GfK Slovenija, ki odkriva, kako pogosto pri nas igramo za denar.
Oglej si celoten članek

Več kot polovica Slovencev je sicer občasnih igralcev, ki svojo srečo preizkušajo manj kot enkrat ma mesec, 20 odstotkov je mesečnih igralcev, rednih hazarderjev pa imamo pri nas kar 10 odstotkov.

Najraje imamo Loto

Slovenci najbolj prisegamo na Loto. Dve tretjini celotne populacije igralcev svojo srečo preizkušata v številkah. Gfk Slovenija je zaznal tudi visok odstotek igranja spletnih nagradnih iger, saj se kar polovica igralcev odloča zanje. Veliko manj se posvečamo bolj intelektualnim nagradnim igram, kot so križanke, saj jih izpolni le četrtina. Tudi igralnice so slabše zastopane, ruleto tako igra zgolj dva odstotka Slovencev, poker pa pet odstotkov.

Igramo enkrat na mesec

Frekvenca igranja glede na različne igre na srečo prikazuje vidne razlike v populaciji. Denimo pri najbolj priljubljeni igri, Lotu, je polovica vseh igralcev takih, ki ga igrajo največ enkrat na mesec. Pri omenjeni spletni strani predvidevajo, da slednji listek za Loto vplačajo le takrat, ko je možen višji dobitek, in tako za kratek čas hrepenijo po bogastvu. Po drugi strani pa imamo v Sloveniji 12 odstotkov odvisnikov od Lota, ki ga igrajo neprekinjeno.

V povprečju priigramo 560 evrov

70 odstotkov igralcev na srečo je že zadelo dobitek, največji priigran znesek v povprečju znaša 560 evrov (upoštevani so zneski do 50.000 evrov). Čeprav so deleži navidezno visoki, pa je le manjšina vseh igralcev (15 odstotkov) priigrala več denarja, kot je v nagradne igre vložila. Manj kot tretjina jih sicer trdi in upa, da so izdatki sorazmerni s prihodki, medtem ko je več kot polovica vseh igralcev priznala, da je v igre na srečo vložila več denarja, kot pa ga je priigrala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.