Afrika ga je spremenila

Foto: Žurnal24 Ben se bo od zdaj še bolj zagreto zavzemal za revne.
Hollywoodski igralec Ben Affleck se je pred kratkim vrnil iz Afrike. Obisk je spremenil njegov pogled na svet.
Oglej si celoten članek

Oskarjevec Ben Affleck je pred kratkim potoval po črnem kontinentu. Med dru slgim je obiskal Kongo, Ruando, Ugando, Sudan in Kenijo. "Spoznal sem, da sem do zdaj deloval zelo površno in da za revne nisem naredil dovolj," je izjavil 35-letni zvezdnik, ki je bil nad razmerami v Afriki šokiran, kar je na neki dobrodelni prireditvi v Kanadi tudi jasno poudaril.

Še zlasti si bo zapomnil srečanje z otroki, ki jih je tamkajšnja vojska rekrutirala. Neka 12-letnica mu je namreč zaupala, da je morala ustreliti svojega bratranca, kar je igralca zelo pretreslo. Videl je tudi številne bolne otroke in govoril z materami, ki so svoje hčere prisilile v prostitucijo. "Življenja teh ljudi lahko izboljšamo. In to znatno," še poudarja igralec, ki je že več let član humanitarne organizacije OneXOne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.