Ajdova kaša z zelišči

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za zdravo kosilo pripravite kašo z zelišči, ostanke pa prihranite za malico, ki jo lahko vzamete seboj v službo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 400 g ajdove kaše
  • 2 žlici olja
  • 1/4 čebule
  • zelišča (drobno sesekljana, peteršilj, majaron, timijan, šetraj in zelena)
  • sol
  • poper
  • 1 l jušne osnove

Priprava:

  • Za ajdovo kašo z zelišči kašo najprej dobro operemo in odcedimo. Čebulo sesekljamo in jo damo v posodo, v kateri smo segreli nekaj olja. Dodamo še kašo in oboje pražimo okoli 5 minut.
  • Premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, damo na manjšo temperaturo in pustimo vreti še 15 minut. Nato vmešamo nasekljana zelišča in pustimo vreti še 10 minut oz. dokler ne izpari voda.
  • Ajdovo kašo z zelišči postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo. Če jo postrežemo kot prilogo, je skuhamo nekaj manj. Po želji dodamo še nekaj popra in soli.

več receptov za domače jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.