Akupunktura za pse, mačke in kače

Foto: Urshika
Foto: Urshika
Akupunktura je odgovor za vse, ki želite svojega ljubljenčka zdraviti na naraven način, brez stranskih učinkov, brez bolečin in s sproščujočim učinkom. Kdaj je najbolj učinkovita, nam je zaupala Irina Lončar, veterinarka, specializirana za akupunkturo.
Oglej si celoten članek

"Akupunktura zelo dobro pomaga pri težavah z bolečinami v mišicah in sklepih, pri različnih vnetjih, obolenjih živčnega sistema in kroničnih boleznih," razlaga veterinarka Irina Lončar in dodaja, da se zaradi takšnih težav lastniki psov in mačk tudi najpogosteje odločajo za akupunkturne terapije. Te so primerne prav za vse živali, strah, da je žival ne bi dobro sprejela, pa je skoraj odveč. Terapija je prilagojena vsaki živali posebej, je zelo sproščujoča, ob njej pa se praviloma sprostijo tudi tiste živali, ki so sicer zelo nervozne in nezaupljive. "Živali med terapijo ne čutijo bolečine in tudi tise, ki so na začetku nervozne, hitro ugotovijo, da jih terapija pomirja," dodaja Lončarjeva.

Po akupunkturi sproščujoča masaža

Pred prvim zdravljenjem je dobro obiskati veterinarja, prav tako je na terapijo treba prinesti vse morebitne veterinarske izvide, saj se na njihovi podlagi pripravi najprimernejši načrt zdravljenja. Lastnik živali je med terapijo prisoten ves čas, po končanem prvem delu terapije, ki lahko traja od 30 do 60 minut, pa sledi še sproščujoča masaža z zeliščnimi olji.

En obisk za manj bolečin

Rezultati so najhitreje vidni pri zdravljenju bolečin. Te so lahko odpravljene že po prvem obisku, običajno pa je za učinkovito zdravljenje potrebnih od tri do sedem obiskov. "Seveda je učinek odvisen od težave. Energetski učinek akupunkture je po vsaki terapiji intenzivnejši, zato je na začetku potrebnih več zgoščenih terapij, nato pa zadostujejo terapije trikrat na leto," razlaga Lončarjeva.

Brez stranskih učinkov

Velik plus akupunkture je zdravljenje brez stranskih učinkov, ki so žal pogosto posledica klasičnega zdravljenja, prav tako se pri akupunkturi osredotočajo na telo kot na celoto in tako živali pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Uspeh je, tako kot pri drugih zdravljenjih, odvisen od težav, zdravljenje pa je najuspešnejše pri težavah z gibanjem, kjer je akupunktura učinkovita kar v 80 odstotkih.

Za vse živali

Čeprav Slovenci na akupunkturo pripeljemo le pse in mačke, ta po svetu navdušuje tudi druge lastnike malih in velikih ljubljenčkov. Irina pravi, da je akupunktura primerna prav za vse živali, zelo dobre rezultate strokovnjaki opažajo na konjih, med pogostimi pacienti v tujini pa se znajdejo tudi kače. "Pogosta je akupunktura na kačah, ki imajo zaradi premajhnih terarijev in premalo gibanja veliko težav s hrbtenico," zaključi Irina Lončar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.