Alana ni bilo na piknik tekmovalcev

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Prvi izpadli iz plemena Tala nam je povedal, zakaj je svojemu plemenu ukradel kresilo in kako je do tega sploh prišlo.
Oglej si celoten članek

Nominacij niste pričakovali. Kako ste se počutili ob spremljanju oddaje in ob negativnih izjavah o vas?
Nominacij nekako nisem pričakoval, mislil sem da sem bolj varen. Mislil sem, da me ekipa bolj potrebuje. Negativne besede o meni so me malo presenetile, predvsem pa zato, ker so to zelo dobro skrivali. Kar se kritik tiče, ja, morda so imeli v določenih primerih prav, vse kar jim lahko rečem, je le – to sem jaz.

Večkrat so povedali, da ste bili zelo negativni. Vam je žal, da ste tako reagirali ob porazu pri boju za imuniteto?
To je del moje tekmovalnosti. Meni je šel odnos moje ekipe na živce. Še preden si se spravil na borbo si šel tja in si vedel, da so močnejši in si se skoraj vdal.

Kako ste se sicer razumeli z Brino? Videli smo vašo burno reakcijo, ko ji je telo odpovedovalo … Je to letelo nanjo?
Tiste besede niso letele nanjo, to je bilo mišljeno za celo ekipo. Prijaviš se v Survivor, veš da boš lačen, utrujen, neprespan … Zakaj se potem pritožuješ ravno nad temi stvarmi. To mi je šlo najbolj v nos. Moti me tudi, da sva se s taktikami in pristopi k nalogi izpostavljala samo jaz in Sandi, ostali sploh ne. To se je pokazalo tudi pri zadnji borbi, ko smo se lovili v krogu. Tam smo se že na začetku odločili, da so oni očitno močnejši … Pogrešal sem borbeni duh moje ekipe. Dajmo se potruditi, dajmo razmišljati, naredimo taktiko. Priznam pa, zdaj, ko sem videl oddaje, da bi lahko pri kakšni stvari tudi drugače reagiral. Opaziš, da ta utrujenost in lakota naredita svoje. V teh pogojih te vsaka stvar malo bolj nervira.

Kako se je kresilo znašlo v vašem žepu?
Niti se ne spomnim točno, kaj je bilo. Ne spomnim se stoodstotno, ali mi je to nekdo predlagal, da naredim ali ne. Mislim pa, da mi je Jurij rekel, naj ga vzamem in dam v žep, glede na to, da kaže, da bom dobil kar nekaj glasov. Jaz sem ga vzel, šel sem ven, nisem ga hotel vrniti in to je bilo to.

Vam je žal, da ste ga vzeli?
Ne, ni mi žal. Zakaj?

Zaradi stanja, v katerem ste pustili svoje pleme …
Jaz sem mnenja, da sem veliko svoje energije vložil v ekipo in sem iz tega občutka, da me ne rabijo, vzel kresilo brez slabe vesti. Jaz sem bil tisti, ki se je prvi spravil delati ogenj. Jaz sem se spomnil, da grem iskat karkoli po morju, ko je bila oseka. Ja, saj pri ognju mi je pomagal Renato in pri iskanju dobrin Maja in Renato. A vse je nekako bilo zaradi moje pobude. Jaz sem želel vse narediti v dobro ekipe in potem, ko želim biti malo tekmovalen, je to negativno. Evo, pa nimate kresila.

Jurij je v napovedniku povedal, da je zato, kar ste naredili, veseli, da ste tam, kjer ste … Kako sta se vidva razumela?
Midva sva imela normalen odnos. Normalno sodelovanje. Glede na to izjavo pa, ne vem, kaj je mislil s tem. Na njihove besede ne dam veliko pomena.

Morda gojite negativne občutke še zdaj, ko ste že vsi zunaj? Tekmovalci so organizirali piknik, vendar sem opazila, da vas ni bilo tam …
Na tisti piknik sem želel priti, vendar mi nekako ni zneslo. Sem se pa sam pri sebi vprašal, ali sploh hočem iti ali ne. Mene je zanimalo, kaj se je dogajalo na Filipinih, ko mene ni bilo zraven. Ja, to je igra, a v vsaki igri je nekaj resnice. Jaz sem se zato malo zadržal pri druženju z ostalimi tekmovalci, ker sem želel počakati, da vidim na televiziji, kdo je koga 'zafrknil' in kdo koga ni. Ne vem, zakaj bi se hotel družiti z nekom, ki me smatra za negativnega.

Sta se z Renatom že pogovorila?
Z Renatom sva se malo pogovarjala in mi je takoj povedal, da mu je bilo žal, da je igra dvojno igro. Nekako je preveč verjel, da mu uspeva. Povedal mi je, da je to zanj preveč hinavska igra in da ne bi šel še enkrat v Survivor.

Zakaj ste se želeli znebiti Teje?
Mislim, da je bil glavni razlog to, ker je že imela svojo priložnost. Razumem, da moraš tukaj malo igrati, a ona je bila preveč zlagala, ne moreš biti takšna kača.

Menite, da je Teja glavni manipulator v plemenu Tala?
Ja, v bistvu je bila, ja. Ampak, ko se bolje vprašaš, kaj posebnega pa je prinesla našemu plemenu?

Zakaj ste se prijavili v Survivor?
Prijavil sem se, ker sem želel sam sebe preizkusiti, kako je dejansko biti postavljen v takšne pogoje. To je bil glavni razlog. Preizkusiti samega sebe. Kako preživeti z malo dobrinami v naravi. Poleg tega so mi zelo zanimive te igre in mi je bil sam koncept šova zelo fascinanten. Tako kot recimo pri Brini, ko se je pokazalo, da ji je telo začelo odpovedovati po petih, šestih dneh. Kako se psiha spremeni, ko si lačen in utrujen, a moraš še vedno biti aktiven. Zanimalo me je iz samega »firbca«. Z veseljem bi šel še enkrat v to.

Pred odhodom v šov vas je zapustilo dekle. Rekli ste, da je to bila za vas velik šok …
To je bilo kakšno leto pred šovom in to je bil sprožilec, ki je mene spravil v red. Odločil sem se, da moram določene stvari spremeniti v svojem življenju. Vsakemu se zgodi, da doživi nekaj, zaradi česar se spremeni in se odloči za to spremembo, pa naj je to po razhodu, po smrti ali karkoli takšnega. Jaz sem po najinem razhodu nehal kaditi travo, preselil sem se na svoje, začel sem si graditi življenje po svoje. Hotel sem se soočiti s samim sabo, kar je pa zelo težko. Tudi prijatelji so opazili, da sem se spremenil in to je bil tudi moj cilj.

Kaj se zdaj dogaja s to punco? Sta skupaj?
Dolgčas ni, tako bom rekel … (smeh)

Ampak to ni dekle, ki je prišlo po vas ob vrnitvi v Ljubljano?
Ne. To ni isto dekle. Moj trenutni status je samski.

Zaradi zlomljenega srca ste obiskali tudi terapevta … Zakaj? Se počutite bolje, vam je pomagalo?
Lepo se je bilo pogovarjati z nekom, ki nima neke osebne prtljage in ki me je dejansko poslušal in mi hoče pomagati. Meni je pomagal. Šla sva v neke globine zavesti, našel sem svoj center. Zanimalo me je od kje določene stvari mene izvirajo in včasih izveš kaj, kar te res preseneti in potrebuješ trenutek, da to premisliš. Za to potrebuješ čas, voljo in predvsem potrpljenje. Stvari ti postanejo jasne. Dobiš nov pogled nase in na svet okoli sebe.

Kako pa je bilo z iskrenostjo v šovu?
Jaz sem vse povedal v obraz, me je pa motilo, da oni meni niso nikoli nič povedali vsega, kar so čutili, lahko bi rekli, da nekaj ne delam prav ali, da bi bilo bolje, če ne bi tako nastopil, če ne bi česa rekel. Vendar niso. To so se oni pogovarjali med seboj ali pa so povedali v izjavah.

Ste pogrešali iskrenost sotekmovalcev?
Ja, seveda. Če nekomu ne paše moj odnos, naj mi pove. Tako kot s tisto hobotnico. Jaz sem mislil, da so ujeli hobotnico, nekaj velikega, takšno kot si vsak predstavlja, zato sem vzel palico, da bi priskočil na pomoč. A vseeno je Simona izpostavila, ko sta s Tejo opazovali, da sem jaz tisti, ki je je prevzel kontrolo. Pač sem malo bolj dominanten in tekmovalen. Če koga to moti, prav, a kolikor jaz vem, je to zmagovalo.

Pa boste šov spremljali tudi naprej?
Ja, mislim, da kar bom, kakor slišim, bo še zanimivo.

Za koga boste navijali?
Sploh ne vem. Zmago bom privoščil nekomu, ki si to res zasluži, da je delal, da je dal v igro svojo dobro stran, je bil fer, ni bil največji 'prasec' …

Kakšen pa je odziv med ljudmi? Vas prepoznajo, so kakšni komentarji?
Za enkrat je ta prepoznavnost majhna, ampak mislim, da je to trenutno. Mislim, da bodo čez en teden že pozabili name,

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.