Alenka iz Gostilne: "Blaža sem sprva zagovarjala"

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Šov Gostilna išče šefa je zapustila profesionalna kuharica Alenka Zagorc, ki o Binetu Volčiču meni, da je resnično idealen vodja.
Oglej si celoten članek

V šovu je od žensk ostala le še Erika. Kako si razlagate tako hiter odhod ženskih tekmovalk?

Po eni strani sem bila jaz edina profesionalna kuharica in se je pri samem delu to tudi zelo poznalo. Ko smo 'startali', je bil tempo precej hiter. Tisti, ki niso bili profesionalni, so temu zato težje sledili. Za Vesno pa mislim, da je bila nominirana zato, ker se je v kadilnici zapletla v pogovore, ki ostalim niso ustrezali.

Kaj pravite na razloge za prejete nominacije?

Res je, da ta teden pri meni ni bil najboljši. A glede na prejšnje pogovore, so fantje izpostavljali, da je vodja tisti, ki je odgovoren za skupino. Kljub temu pa so zdaj določeni pokazali, da je bilo to samo v besedah, ko se je bilo pa treba odločiti, pa je vse skupaj izgledalo veliko drugače. Vesna in Branka sta izpostavili, da meni privoščita zmago. Takrat so se fantje potegnili zelo nazaj in stopili skupaj in mislim, da je tudi to del razloga za prejete nominacije. 

Res menite, da vas je Žan na drugi stol postavil zaradi prijateljstva z Blažem ali je bil morda mnenja, da bi vas bo na ta način hitreje premagal?

Sem prepričana, da me je Žan postavil na stol, ker sta z Blažem zelo dobra prijatelja. Verjamem, da je Žan imel pri tem težko vlogo, saj sva se tudi midva dobro razumela.

Kako ste bili zadovoljni z Blaževim vodenjem?

Prvi dan sem ga še zagovarjala, ker sem upala, da se bo znal sestaviti. Ko je bil postavljen za vodjo, me ni spustil naprej, čeprav je na prejšnjih izzivih videl, koliko zmorem in koliko znam. Vedel je, da sem lahko zelo močna, če bi me znal prav uporabiti, ampak se mi pa zdi, da me je na zadnjem izzivu postavil čisto zadaj in se nisem mogla prav preveč izkazati.

Vaše mnenje o chefu Binetu Volčiču?

Bineta res občudujem. Res je chef, kot mora biti, ogromno ima znanja. Če nečesa še ni delal, mu tega ni težko priznati. Zna tudi dobro deliti znanje. Meni se zdi idealen vodja.

Kako bi vi vodili ekipo, če bi imeli priložnost?

Mislim, da je to zelo odgovorna pozicija, saj si odgovoren tako za ekipo kot za kreacijo jedi. Menim pa, da bi bolje razporedila delo. Luigi in Robi sta bila pretekli teden namreč zaposlena, jaz pa Grega pa sva več ali manj mešala zrak. 

Kateri je bil najlepši in kateri najtežji trenutek v gostilni?

Najlepši je bil vsak trenutek, ki sem ga preživela v šovu. Tako dobro sem se počutila, da ne morem izpostaviti samo enega. Vsaka sekunda se mi je zdela zelo dobra izkušnja. Veliko trenutkov je bilo tudi takih, ko ostaneš brez besed, ampak iz teh sem se na nek način veliko naučila. Najslabša izkušnja pa se mi je zdela tista, ki je vključevala nominacije.

Bine vam je ob slovesu povedal, da ste izgubili žar, se potegnili vase in da je pogrešal vaš smeh. Bi se s tem strinjali?

Ta teden sem imela nekaj zdravstvenih težav, vendar nisem želela tega nikomur razlagati. Težko govorim o sebi, če mi kaj manjka. Mislim, da me je prav to odneslo, glede na to, da tega nisem povedala sotekmovalcem. Nihče od njih pa me tudi ni prišel vprašati, če je kaj narobe. Samo Robi mi je začel dajati direktive, naj se ne umikam in to že v prav napadalnem tonu. Vsi so mislili, da sem tiho, ker sem jezna na njih, a v resnici sem samo potrebovala vso energijo sama zase.

So se vaši občutki tekom šova spremenili?

Mislim, da sem edina od vseh tekmovalcev, ki sem uživala v vsaki sekundi. Vse skupaj mi je bilo fenomenalno. Zato mi je verjetno tako težko. Vedela sem, da je za šovom ogromno fenomenalnih ljudi, ki se trudijo za nas. Prav iz minute v minuto mi je bilo bolj super. Verjetno sem to doživljala ravno nasprotno kot vsi ostali.

Bi sedaj za nazaj kaj spremenili glede vašega vedenja v samem šovu? 

Edina stvar, ki bi jo spremenila, je ta, da bi zadnji teden ekipi morda takoj povedala, kaj je narobe. Čeprav je po drugi strani res tudi to, da sta Blaž in Robi stopila skupaj in začela solirati, še preden se je meni to zgodilo. 

V šovu ste spregovorili o svoji smoli s prvim partnerjem. Menda ste ga 14 dni pred poroko vrgli iz hiše. Omenili ste tudi, da ste se bali za sina, da bi ga ugrabil. V kakšnih odnosih sta sedaj?

Od tistega dne, ko je šel, nisem imela z njim stikov. Odpovedal se je svojemu sinu in ga nisem videla. Je sicer zelo provociral in izzival, ampak govorila pa nisva. 

Se imate namen še naprej poglabljati v kuharske sfere? 

Kuharstvo je moje življenje, saj diham s kuhinjo. V restavraciji, kjer delam, začnem že čez dva dni, kot šolska kuharica pa decembra. Življenje gre naprej in jaz z njim ...  

Vaše nadaljnje želje in cilji?

Delam na dveh koncih; v restavraciji in šoli kot šolska kuharica. Prav tu bi si želela spremeniti samo rutino glede prehranjevanja – otroci namreč nočejo jesti sadja in zelenjave. Zato si želim predstaviti ta živila na način, da bi jih otroci z užitkom pojedli. Mislim, da se otrokom lahko ponudi tudi jedi kot so hamburger ali hot-dog, a na način, da bi bile pripravljene na zdrav način. Hrano, ki jo poznamo kot nezdravo, bi si tako želela pripraviti in predstaviti na način, ki bi bil zdrav. Najbolj pomembno se mi torej zdi, da otrokom na zdrav način pripravimo živila, ki jih imajo radi in le-tem dodamo veliko zelenjave. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.