Alenka Košir opozarja pred tem razširjenim nategom v času korone

Foto: Instagram
Foto: Instagram
V času koronakrize bodite pazljivi, kaj vam prodajajo po spletu …
Oglej si celoten članek

Podjetnica, spletna vplivnica in ustanoviteljica priljubljene športne vadbe VIIT Alenka Košir je na Instagramu opozorila na spletne vadbe, ki obljubljajo čudeže in so se v času korona krize razpasle kot gobe po dežju, predvsem zato, ker se telovadnice zapirajo, treningi se selijo na splet, pri tem pa nekateri vidijo le priložnost za hiter zaslužek. 

"Moje zgodbe na Instagramu so se osredotočile na kratke vsakodnevne treninge, ki vam obljubljajo vidne telesne rezultate in v promocijo teh treningov izkoriščajo videz trenerjev, ki ni bil pridobljen s temi treningi. Moje zgodbe so se nanašali na treninge, ki nimajo ne glave, ne repa, gre za neko število vaj, ki jih namečejo skupaj, zapakirajo s privlačnimi marketinškimi triki in prodajo," je razložila Koširjeva. 

"In na treninge, ki vam obljubljajo transformacijo z vsakodnevnimi brutalnimi pristopi, ti HIIT treningi, razni bootcampi, crossfiti in podobno. Na izvajanje takih treningov moramo telo pripraviti, v mislih imam predvsem ogrevanje, ki ni 3 minute kardia in nekaj počepov, to ni primerno ogrevanje za tako naporne treninge. Pri visoko intenzivnostnih treningih naj bi šel do svojega maksimuma, to lahko primerjamo s šprintom, ki traja malo dlje. Zdaj pa me zanima, kateri šprinter ali kratko progaš se ogreva 5  minut in gre šprintat. No, naj vam zaupam, da noben. Vsi se temeljito ogrejejo, ker bi se drugače slej kot prej poškodovali in tudi rezultatov ne bi bilo brez ogrevanja," je še dodala Alenka in razložila, zakaj njena vadba traja eno uro: "Zakaj VIIT traja eno uro, ne zato, ker jaz teram eno uro, niti slučajno. Naše ogrevanje je pač dolgo 20 minut in zajema cel spekter vaj za mobilnost, o mobilnosti ste zagotovo že kaj slišali, trenutno se v svetu prodaja kot vroče žemljice. V bistvu to mi delamo že 10 let, samo povem. Nato sledi glavni del, ki traja 20 minut, nato sledi sproščanje, vmes jaz veliko govorim, ker rada izobražujem in ena ura je okoli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:22 30. Oktober 2020.

    Spletna vplivnica??? WTF..😂😂😂😂😂

  • 08:55 30. Oktober 2020.

    Spletna vplivnica? Pa kaj še? Jebeš vadbo, če v faco zgledaš kot stara oma ... kje bi ti jebala vadbo, …

  • 07:43 30. Oktober 2020.

    To bo to,ja. Samo za samopromocijo se ji gre!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.