Ali Kate in William pričakujeta dvojčka?

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Vojvodinja Catherine in princ William naj bi po mnenju zdravnikov pričakovala dvojčka. Ob veseli novici pa so se že začela ugibanja o tem, kako bosta poimenovala novega člana britanske kraljeve družine.
Oglej si celoten članek

Ker je morala Kate zaradi hudih jutranjih slabosti v bolnišnico, so številni zdravniki ob tem sprožili namigovanja, da vojvodinja pričakuje dvojčka. Dodali so, da je hipermeza stanje, ki se pogosto pojavi pri nosečnicah, ki pričakujejo dvojčka. No, tega v kraljevi palači niso potrdili, se je pa medtem začelo na veliko ugibati, kako bo ime bodočemu kralju ali kraljici.

Kraljevim otrokom navadno nadenejo več imen, saj se hočejo s tem pokloniti večim članom kraljeve družine. Princ William ima denimo štiri imena: William Arthur Philip Louis, in približno toliko jih bo imel tudi njegov prvorojenec.

Bosta upoštevala korenine?

Če bosta Kate in William povila deklico, ji bosta po mnenju poznavalcev najverjetneje nadela imena, s katerimi se bosta poklonila Williamovi mami, princesi Diani, in Williamovi babici, kraljici Elizabeti. Če pa bo fantek, bo skoraj zagotovo nosil imena princa Philipa, princa Charlesa in celo princa Harryja. Lahko se bosta poklonila tudi Elizabetinemu očetu, kralju Juriju VI, po katerem je bil pred dvema letoma posnet film Kraljev govor. Seveda pa bosta navdih iskala tudi v Katini družini.

Ob izbiri imen bosta morala biti pozorna tudi na to, da bo ime ustrezalo bodočemu kralju ali kraljici. Ravno zato so mnogi prepričani, da bosta izbrala tradicionalno ime, kakršnega so imele že predhodne kronane glave: James, Edward, George, Victoria in Mary. Kar se tiče priimka, pa so iz kraljeve palače že sporočili, da bo novorejenec dobil enak priimek kot ga imajo ostali člani družine; to je Mountbatten-Windsor. Prav tako naj bi ob rojstvu dobil naziv princ ali princesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.