Ali ljubite preveč?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ljubezen je neskončna, menijo mnogi, strokovnjaki pa pravijo, da v razmerju nikoli ne smemo pozabiti nase.
Oglej si celoten članek

Da, ljubezen je res neskončna in globoka, vendar pa obstaja tudi pretirana ljubezen. Pretirana ljubezen do partnerja lahko pripelje do točke, ko pozabite nase in se podredite željam ter zahtevam partnerja. Tisti, ki ljubi preveč, pozabi na svoje vrednote, cilje in predstave o tem in se popolnoma podredi partnerju.

Samostojnost in neodvisnost sta nujni

Strokovnjaki trdijo, da je za zdravo mero ljubezni nujna samostojnost in čustvena neodvisnost, saj lahko v nasprotnem primeru ljubezen vodi v odvisnost. Čustvena odvisnost se izraža s konstantno željo po partnerjevi potrditvi.  Oseba izgubi stik s seboj, pri čemer želi izpolnjevati partnerjeve želje in pričakovanja, svoje potrebe pa pusti ob strani. Strokovnjaki v takih primerih predlagajo pogovor s terapevtom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.