Ali ona in on sploh govorita isti jezik?

Foto: Žurnal24 Res ne sliši ali se samo dela?
Zagotovo govorite, saj se ustnice premikajo in glasilke "delajo". Ampak on ne sliši. Morda se dela, da ne sliši, morda res ne sliši. Ali pa samo ne razume.
Oglej si celoten članek

Običajno do situacije pride nekako takole. On na večerji s prijatelji razlaga (vsaj njemu se tako zdi) zares smešno zgodbico o tem, kako so ju skoraj zalotili med mečkanjem na plaži. Ona kar naenkrat proti njemu ustreli strupen pogled, ki pomeni samo eno: "Bedak! Tole je grozna napaka! Vsemu svetu razlagaš nekaj osebnega. Takoj nehaj!" On začuda razume in neha, a zaplet se je šele začel. Na poti domov je ona še vedno razjarjena in izdavi samo: "Ne opravičuj se, nima smisla." On jo poskuša prijeti za roko, a neuspešno. Ko ona doma pride iz kopalnice, mu besna navrže: "Lahko bi se vsaj opravičil!" Ko on protestira, da se je hotel že v avtu, a ga je hladno zatrla, mu ona odvrne: "Vseeno bi se moral!" Nauk je tako zelo preprost! Opravičite se vseeno in takoj, čeprav je zalajala, da se ne smete!

"Kaj je hotela povedati?"
Strokovnjaki pravijo, da ženske res govorijo jezik, ki ga moški težko dešifrirajo in se sprašujejo: "Sem preneumen, da bi jo razumel?" Dodajajo, da ženske in moški sporočajo drugače. Moški imajo dva načina komuniciranja – povejo, kar mislijo, ali potlačijo oziroma zatrejo, kar mislijo. Govor žensk pa ima ozadje, saj ima skoraj vse, kar izrečejo, zadaj še en pomen. Dodatno sporočilo. Moški pa pravijo, da bi zato rabili podnapise! Primer? Ona mu zvečer pove, da je privlačen v črnih spodnjicah. On rabi nekaj dni, da razvozlja stavek, ki pravzaprav pomeni: "Tvoje stare, nekoč bele spodnjice so sive in bedne. Znebi se jih in se vrni v kakšnih bolj seksi. Ah, sicer lahko pozabiš na seks!"


Govorjenje in poslušanje na srečo včasih odpade. © iStockphoto

 
"Zadaj" je marsikaj
Ženske in strokovnjaki zato moškim polagajo na srce samo tole: "Razumite ozadje, skriti pomen, podtekst ..." Ženske se z moškimi igrajo kot s psi – delajo se, da jim bodo vrgle žogico, nato pa jo skrijejo za hrbet. Pes (moški!) je prebutast, da bi spremljal žogico, zato steče v prazno, maha z repom in ne razume, kje je žogica. Moški naj zato pazljivo "gledajo zadaj", pravijo tisti, ki so raziskovanju odnosov v razmerju posvetili življenje. Recite temu, kar se skriva "zadaj", kakor hočete, a če moškim ta "zadaj" uspe razvozlati, so zmagali! Lažje bo ob ženski, ki ima vsaj malo usmiljenja. Mnogo moških se namreč res trudi razumeti "zadaj", a jim je nerodno brcniti v temo, saj so se že tolikokrat "izkazali" v slabi komunikaciji.

A na srečo bo svoje prinesel tudi čas. Moški svojo žensko počasi začne razumeti, saj se na napakah spotika vsak dan. Nauči pa se tudi, da mu na njen slab dan ni treba razumeti vsega, ampak dela čudeže že samo s tem, da posluša, tolaži in udriha čez tiste, ki so krivi za slabo voljo. Čeprav sta lahko kriva tudi strgan pašček na čevljih ali za "dan slabe pričeske".

 

Preberite še:

Kakšen naiven tepec sem!
Njegovi grehi v postelji
Česa naj moški raje ne izreče?

Prebrisani "vdrejo" v sistem!
Tudi moški so sicer včasih prebrisani. In "izkoriščajo sistem". Nekateri namreč zelo hitro ugotovijo, da je življenje lažje in prijetnejše, če se pretvarjajo, da ne razumejo, kaj jim ona govori. Udobneje je reči: "Nisem vedel, da ti te hlače niso všeč," kot pa priznati: "Škoda mi je bilo denarja za dražje." Igrice so le nadgradnja tistih iz vrtca ... V torek, 5. avgusta, pa berite odgovore na "zakaje" žensk: "Zakaj ne vidi, kaj rabim? Zakaj ne posluša, kaj mu govorim? ..."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.