Alkohol škoduje bolj, kot je veljalo doslej

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alkohol med nosečnostjo otrokom škoduje še bolj, kot smo verjeli doslej, pravijo izsledki nove raziskave.
Oglej si celoten članek

Večina otrok nosečnic, ki čezmerno pijejo, sicer ne kaže značilnih zunanjih simptomov fetalnega alkoholnega sindroma (FAS), vendar je število otrok z motnjami centralnega živčnega sistema skrb vzbujajoče visoko, je razkrila nedavna ameriška raziskava. Rezultate raziskav so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa objavili v strokovni reviji Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Znanstvenika Devon Kuehn in Edward Riley z Nacionalnega zdravstvenega inštituta v ameriškem mestu Bethesda v zvezni državi Maryland sta med deset tisoč nosečnicami iz Čila za začetno raziskavo izbrala 101 žensko, ki so na dan popile najmanj štiri alkoholne pijače (48 gramov alkohola), kar ustreza približno osem mericam žganja. V kontrolni skupini pa so beležili podatke 101 nosečnice, ki alkohola niso uživale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.