Amir: Nisem si zaslužil odhoda

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Pretekli teden je moral šov MasterChef Slovenija zapustiti simpatični Amir. Zunaj pa ga je čakalo presenečenje - dobil je službo.
Oglej si celoten članek

Vaš odhod vas je zelo razočaral. Tudi vaši sotekmovalci solz niso skrivali. Kako se vam je zdel njihov čustveni odziv?
To je bilo zame zelo lepo videti. Zelo smo bili povezani, lahko celo rečem, da smo se spoprijateljili. Vsem nam je bilo žal, da sva se mogla za obstanek boriti Eva in jaz. Zelo dobro smo se razumeli.

Kako ste se vi počutili, ko ste morali tekmovati proti svoji prijateljici?

Zelo težko mi je bilo pri srcu. Raje bi videl, da bi tekmoval proti drugemu kandidatu. Takšno je pač tekmovanje. Nasprotnikov si ne moremo izbirati. Tudi izzivov ne. Imel sem smolo, da smo na zadnjem izzivu delali sladice, s katerimi nimam izkušenj.

Pravite, da v šovu niste uspeli pokazati vsega. Na kakšno priložnost ste čakali?
Osredotočal sem se bolj na slano hrano. Čakal sem morske jedi in testenine. Na tem področju sem dober. Nisem si mislil, da me bodo tako hitro doletele sladice in da bom tako zgodaj izpadel.

Če odmislimo sladice … Ste si zaslužili že tako zgodaj zapustiti šov?
Če upoštevamo vse izzivi, si odhoda v tem trenutku zagotovo še nisem zaslužil. To se je pokazalo tudi na zadnjem skupinskem izzivu, ko smo delali burgerje. Robi je zafrknil meso, ki sem ga jaz na koncu rešil, sicer pleskavic sploh ne bi mogli narediti. Iz njegovega strojčka za mletje je prihajala pašteta. Napravo sem odprl in očistil in delo se je lahko nadaljevalo. Celo Robi je rekel, ko so ga vprašali, kdo si najmanj zasluži odhod domov, da sem to jaz, ker sem se na izzivu najbolj izkazal. Tudi sodnikom je bilo žal, da sem moral oditi.

Na kaj ste pomislili, ko ste slišali, da boste mogli delati cupcake?
Takoj sem vedel, da mi izziv ne bo ležal, da ga lahko polomim in da moram dati zares vse od sebe.
Če bi lahko združil biskvit iz prve peke in kremo iz druge, bi bil moj cupcake najboljši. (smeh)

Boste še kdaj poskusili narediti to sladico?
Sem jih že in uspeli so! Od dekleta mama je praznovala petdeset let in od mene je dobila petdeset cupcakov. Takrat sicer nisem nikomur povedal, zakaj sem ji naredil ravno to sladico. To so izvedeli v četrtek, ko so na televiziji pokazali moj odhod iz šova.

V četrtek ste med šovom rekli, da upate, da boste dobili priložnost za delo v gostinstvu. Je že kaj novega?
Da, v Kempinskem sem dobil službo. Delam kot pomočnik glavnega kuharja v kuhinji.

Katerega sodnika ste najbolj cenili?
Almo. Pred kamerami sem bil nesproščen, zato me je prišla Alma večkrat pomirit. Tudi njene komentarje sem najbolj cenil, saj je bilo vidno, da mi želi pomagati.

Kakšni pa so zunaj odzivi na vaš nastop?

Zelo dobri. Večina niti ni vedela, da znam tako dobro kuhati, zato so bili mnogi presenečeni. Pred šovom sem doma vadil le dva meseca. Dekle me je namreč bolj za šalo prijavilo v ta šov. Tudi sam sem zadovoljen sam s sabo, tako kot tudi moji prijatelji. Nekoč namreč nisem veljal za pridnega dečka …

Kaj to pomeni?
Bil sem malo bolj nagajiv. Zelo hitro sem pustil šolo. Mladost pač ...

S katero jedjo pa ste osvojili srce svoje punce?
Zelo rada ima testenine in morsko hrano. Ko sem vadil avdicijsko jed, sem se naučil delati raviole in sedaj je navdušena tudi nad to jedjo. Gre za raviole, polnjene z rikoto, ciplji in panceto. Jed vsebuje tudi česnovo kremo, file ciplja in marinirane beluše.

Bi se še kdaj prijavili v resničnostni šov?
Da. Šel bi v šov Gostilna išče šefa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.