Amy Winehouse je umrla zaradi alkohola

Foto: Flynet
Foto: Flynet
Ponovna preiskava v primeru smrti pevke Amy Winehouse je potrdila prvotni vzrok nesreče.
Oglej si celoten članek

Forenzična preiskava je pokazala, da je pevka umrla zaradi zastrupitve z alkoholom. Druga preiskava je bila odrejena, potem ko je prvotni mrliški oglednik dr. Andrew Reid podal svoj odstop. Reid naj bi namreč najel svojo ženo Suzanne Greenaway kot pomočnico, ki pa za to ni bila kvalificirana. Proti njemu so sprožili disciplinski postopek.

Pevkih oče Mitch Winehouse je že pred tem povedal, da ne bo sodeloval pri drugi preiskavi, in izrazil svojo jezo nad načinom, kako je bila opravljena prva preiskava. "Najprej je bilo poročilo mrliškega oglednika poslano na napačen naslov in fant, ki ga je prejel, ga je hotel prodati," je povedal oče. "Nato pa še napaka, da je oglednik zaposlil svojo ženo, čeprav ni bila kvalificirana. Svoje družine ne bom še enkrat pustil čez to. Zdaj povem, da se tega ne grem. In rezultati bodo na koncu enaki."

Amy so našli mrtvo na njenem domu v Londonu 23. julija 2011. Stara je bila 27 let.

V pevkini krvi so našli petkratno vrednost alkohola, ki bi jo lahko imel voznik. Takšna količina lahko povzroči, da oseba zaspi in se ne zbudi več, je pojasnil forenzični patolog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.