"Amy Winehouse umrla zaradi bulimije"

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Brat Amy Winehouse je razkril, kaj je bil pravi vzrok za njeno smrt.
Oglej si celoten članek

Alex Winehouse, brat pokojne pevke Amy, je za revijo Observer povedal, da so bile za njegovo sestro usodne prehranjevalne težave in ne alkohol in droge. Za bulimijo je zbolela pri sedemnajstih letih, zaradi nje je bila "vedno bolj šibka in nagnjena k infekcijam". 

"Slej ko prej bi umrla glede na stanje, v katerem je bila, vendar jo je dejansko ubila bulimija," je povedal Alex. "Če ne bi imela težav s prehranjevanjem, bi bila telesno močnejša. Vse njene prijateljice so to počele. Vendar so vse nehale razen ona. Vsi smo vedeli, da to počne, vendar je praktično nemogoče rešiti zadevo, če se o njej je pogovarjaš," je dodal.

Pevkina fundacija je pred kratkim donirala denar za dobrodelno ustanovo Beat, ki se ukvarja s prehranjevalnimi težavami in bo poskušala na spletu ustvariti forum. "Situacija v državi je takšna, da je bilo pred petimi ali šestimi leti okoli 10–15 dobrodelnih ustanov za težave pri prehranjevanju. Zdaj obstajajo samo tri, ena od njih pa je izključno namenjena mladim fantom. Beat resnično potrebuje spletni forum, na katerem se bodo ljudje lahko pogovarjali. Rad bi dvignil zavest o bulimiji. Gre za zelo temačno plat," je še dejal Amyjin brat.

Amy je umrla julija 2011, stara 27 let. Obdukcija je pokazala, da je imela v krvi petkrat večjo količino alkohola, kot je dovoljena ob vožnji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.