Ana Frank v španskem muzikalu

Foto: Žurnal24 Kubanska igralka Isabella Castillo, ki igra Ano Frank, z ostalo ekipo vadi na od
Španski filmarji so življenje judovske deklice Ane Frank, ki je med drugo svetovno vojno napisala dnevnik, prenesli v muzikal. S tem so na višjo raven pripeljali tudi žanr, ki je doslej veljal predvsem za lahkoten.
Oglej si celoten članek

Muzikal z naslovom Ana Frank – Pesem življenju bo oživil predvsem obdobje, ko se je deklica pred nacisti skrivala v amsterdamski kleti od leta 1942 do 1944, preden so jo z družino odpeljali v koncentracijsko taborišče. Tam je pri svojih 15 letih umrla v epidemiji tifusa. Preživel je le njen oče, ki je tudi objavil dekličin dnevnik.

Tri milijone evrov vreden muzikal bo prvi, ki bo žalostno zgodbo prikazoval na tak način. Režiser Rafael Alvaro, ki je idejo razvijal zadnjih deset let, je dejal, da se je trudil prikazati predvsem upanje in optimizem. S tem je odgovarjal tudi na kritike, da je zgodba preveč resna za ta žanr.

82-letni bratranec Buddy Elias, ki je Anin edini preživeli sorodnik, se z uprizoritvijo ne strinja, saj po njegovem mnenju holokavst ni tema za glasbeni film.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.