Animateka v Ljubljani se poslavlja

Foto: Kinodvor Hiša pravljic Foto: Spletna stran festivala Animateka Mungge Foto: Spletna stran festivala Animateka Parnik Vili Foto: Spletna stran festivala Animateka Grdi raček Foto: Spletna stran festivala Animateka Tatinska sraka Foto: Spletna stran festivala Animateka Mobile Foto: Spletna stran festivala Animateka Satiemania Foto: Spletna stran festivala Animateka Chico in Rita Foto: Spletna stran festivala Animateka Vtiči Foto: Kinodvor Animateka 2011 Foto: Spletna stran festivala Animateka Nesrečni konec
Letošnji 8. mednarodni festival animiranega filma v naše kraje prinaša neverjetnih 510 animiranih filmov, za bonus pa še koncerte in razstave. Oglejte si današnji program.
Oglej si celoten članek

S španskim filmom Chico & Rita, ki se ozira na rojstvo jazza na Kubi, se je v ponedeljek v Kinodvoru odprl mednarodni festival animiranega filma Animateka. Ta je do danes v Ljubljano, delno pa tudi v prihodnjem tednu v Maribor pripeljal kar 510 filmov, ki bodo prikazani v spremljevalnih sekcijah in treh tekmovalnih programih.

Za sponzorje nevidni Slon
V glavnem tekmovalnem programu se bodo predstavili vzhodno- in srednjeevropski filmi, v Evropskem študentskem tekmovalnem programu najboljša produkcija evropskih študentov, v programu Slon pa filmi z vsega sveta, namenjeni otrokom. Ob tem je programski direktor festivala Igor Prassel izpostavil, da ekipi Animateke v pol leta ni uspelo dobiti sponzorja za nagrado v otroškem programu Slon v vrednosti tisoč evrov: “To kaže, da živimo v zelo težkem času, v katerem etične in še katere druge vrednote ne obstajajo, tako da letos to nagrado podeljuje samo Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.”

Poleg Chica & Rite, ki ustreza tako letošnjemu fokusu na Španijo kot rdeči retrospektivni niti z naslovom Animirani film, glasba, zvok, ki se ji bodo posvetili v Slovenski kinoteki, bodo obiskovalci Animateke lahko videli še osem celovečercev, sicer pa ne gre pozabiti niti na bogat spremljevalni program, ki bo letos potekal tudi na Metelkovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.