Anonimni klic natakarja

Foto: Žurnal24 Arhibald Arhibaldovich
Arhibald Arhibaldovich, ki med svoje vzornike šteje The Strokes, Arctic Monkeys in Franz Ferdinand, je slovenski indie rock bend, ki si je ime izposodil od natakarja iz knjige Mojster in Margareta.
Oglej si celoten članek

Štiričlanska skupina, katere člani prihajajo iz Medvod in Škofje Loke, je nedavno zmagala na natečaju skupin za Mars festival in posledično prejšnji teden ogrevala občinstvo za Mobyja na Gospodarskem razstavišču. Kot "opening act" so nastopili tudi pred britanskimi The Crookes in srbskimi Repetitor, kmalu pa si bodo v Kinu Šiška oder delili z ameriškim The Walkmen.

 

Katero skladbo boste nocoj ob 21. uri predstavili na Radiu 1 v oddaji Več slovenske glasbe z Gregorjem Bolčino?

To je skladba Anonymous Call. Besedilo je nastalo zelo spontano, na avtobusni postaji. Govori o žrtvovanju, minljivosti, odrekanju, prisili, uživanju, razočaranju in zavedanju se vsega skupaj. Navkljub vsem tem, mogoče malce mračnim pridevnikom pa poskušamo vse prikazati na lep, oseben in umirjen način.

 

Menite, da bi se moralo z zakonom določit, koliko slovenske glasbe naj se vrti na radijskih valovih?

Menimo, da z zakonom ne bi rešili nič. Kakor so že sami avtorji na tistem kongresu dejali, si oni želijo predvsem razvoja scene. Glasba, četudi zabavna, potrebuje po našem mnenju svobodno okolje. Kakršenkoli zakonski poseg zato verjetno ne bi prinesel nobene koristi, razen morda višjih honorarjev nekaterim izvajalcem. Pomembno se nam zdi, da mediji poslušalce, bralce in gledalce izobražujejo o glasbi, pa naj si bo to slovenska, angleška ali indonezijska. Vendar dokler večina novinarjev, vsaj po naših izkušnjah - pristopajo na glasbeno področje po liniji najmanjšega odpora, se ne trudijo iskat zanimivih informacij, promovirati kvalitete, itd ... do razvoja scene (verjetno) ne bo prišlo. Kaj lahko stori država? Recimo s subvencijami oz. z denarno pomočjo podpre kulturne ustanove kot je denimo Kino Šiška in razne neodvisne projekte (Klubski maraton, razni manjši festivali).

 

28. junija boste v Kinu Šiška ogrevali občinstvo za ameriški indie bend The Walkmen - kateri je najmočnejši občutek, ki vas ob tej omembni prevzame?

Čim manj se poskušamo obremenjevati z dano nalogo, ki jo sicer jemljemo zelo resno. Glave raje okupiramo z vajo na nastop na velikem odru Kina Šiška, katerega se že mesec pred tem precej veselimo. Ta oder nas namreč že nekaj časa navdaja z navdihom in vzbuja veliko željo, da se nekoč znajdemo na njem. Ta nekoč je 28. junij.

 

Kje lahko poslušalci in organizatorji stopijo v stik z vami? Prek družabnih omrežij, e-pošte?

Najbolje, da obiščejo kar naš koncert. Če pa želijo kaj več informacij, nam lahko pišejo na mail arhibald.arhibaldovic@gmail.com, fotografije in podobno pa si lahko ogledate naših Facebook in MySpace straneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.