Assassin's Creed 2

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Res je, da je od izida igre minilo skoraj pol leta, a o tej igri je nujno treba nekaj napisati.
Oglej si celoten članek

Zakaj? Ker je hudičevo dobra in ker sem se z njo srečal šele pred kratkim, je moja naloga, da svoje misli delim z vami. Žal pišem o tem, kar mi pošljejo, in lahko sem samo hvaležen, da sem se dokopal do drugega dela legendarne igre Assassin's Creed, ki se je zapisala v zgodovino že pred tremi leti.

 

PLATFORMA: PS3, Xbox 360, PC

 

Prvi del je očaral z izvrstno živo grafiko starodavnega Bližnjega vzhoda in zgodbo, ki te je potegnila v samo igro. Ko si se bližal koncu, je igra žal postajala vse bolj dolgočasna. Glavni lik je namreč imel na izbiro le nekaj različnih opravil, ki so igralcu zelo hitro odveč. Ko sem igro vstavil v svojo konzolo, mi je takoj postalo jasno, da imam opraviti z odličnim nadaljevanjem. Mogoče najboljšim primerom, kako bi nadaljevanja morala biti izpeljana. Za zgodbo je spet poskrbel Corey May, ki je tokrat imel še dva pomočnika. Vsa ostala ustvarjalna ekipa je ostala ista.

 

Rešite kviz in si priborite pisalo s svetlečim signalom v obliki logotipa igre.

 

Torej, kaj je tako dobrega in čarobnega v drugem delu? Zgodba se nadaljuje tam, kjer se je v prvem delu končala. Še vedno ste ujeti v podjetju Abstergo, iz katerega poskušate pobegniti. A preden odidete, vas čaka še novo spoznanje. Podate se na novo potovanje, ki vas ponese v čas Leonarda Da Vincija v Firence, Benetke in Toskano. Igra je popolnoma nelinearna, kar pomeni, da lahko sami izbirate, kakšen bo vaš naslednji korak. Možnosti je nešteto, saj je na poti do cilja ogromno nalog, ki se jih lahko lotite tako ali drugače.

Nagrado dobi Matic O..

 

Razen tega, da igrate glavno vlogo v zgodbi, je veliko več sprotnih nalog, ki vam prinašajo denar, s katerim lahko svojo vasico razvijate v mesto. Vlaganje denarja v posamezne obrti in banko ter arhitekturo večajo vrednost vaše rezidence. Glavna naloga je najti vse sodelujoče v umoru vašega očeta in brata. Izkaže se, da za vsem ni samo en človek, ampak nešteto družin, ki so tako ali drugače med sabo povezane. Z vsemi je treba obračunati. Izdajalcev je ogromno. Ob tem tudi nabirate strani kodiranega sporočila, v katerih se skriva veliko skrivnost. Prav tako poskušate priti do legendarnega ščita, za katerega je treba nabrati kar nekaj posebnih stvari.

 

OCENA: 10/10

 

Novosti v samem načinu igranja je kar nekaj. Tokrat lahko plavate, hodite naokrog, medtem ko opazujete ljudi in naravo s posebnim načinom opažanja, gibanje je neomejeno tudi med kraji v zgodnjem petnajstem stoletju. Za vsako znamenitost v mestu si lahko preberete podrobne informacije, kar je zelo poučno. Tokrat imate vpogled tudi v vso zgodovino vašega srečevanja ljudi, lokacij in podobno. Nič več se vaš lik ne bo pozdravil sam od sebe. Za bolj resne poškodbe boste morali do zdravnika, ki vam bo prodal dodatne pakete zdravja, ki vam bodo v borbah prišli zelo zdrav.

 

Novost, ki igro naredi zelo dinamično, je možnost, da v akcijo vpletete ulične huligane, ki vam za nekaj denarja speljejo stražo na druge poti. Prodajalke ljubezni vam bodo za nekaj denarja služile, da se boste lahko pomešali med množico. Prav tako boste lahko kakšno poslali svojemu sovražniku. Če se boste počutili nemočne, si lahko najamete celo vojščake, ki bodo na vaše povelje napadli določene sovražnike.

Vse to in še veliko več vas čaka v tej čudoviti igri, ki je dobila visoke ocene. Glede na to, da je igra že nekaj časa na tržišču, boste zanjo dobili mogoče celo kakšen popust, ali pa jo nabavite kar rabljeno. Skratka – vredno nakupa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.