Astoria končala svojo zgodbo

Foto: Žurnal24 Med gosti Astorie je bila tudi Skin iz skupine Skunk Anansie.
Eden izmed najbolj legendarnih londonskih klubov Astoria 15. januarja 2009 zapira svoja vrata.
Oglej si celoten članek

Vzrok za zaprtje Astorie je novi projekt londonskih železnic Crossrail, zaradi katerega se bo kmalu zaprl tudi še eden izmed najprepoznavnejših klubov britanske prestolnice Metro.

Astoria, ki leži v londoskem Sohu in sprejme do dva tisoč obiskovalcev, je svoja vrata odprla leta 1976. V njej pa so nastopili tudi svetovno znani izvajalci, kot so Nirvana, The Rolling Stones, David Bowie, Arctic Monkeys, Radiohead, Oasis, U2, Amy Winehouse, Blur, Green Day, Laibach in mnogi drugi. Še posebej priljubljeni pa so bili G-A-Y večeri, sicer namenjeni gejevski populaciji, a so bili množično obiskani ne glede na spolno usmerjenost, saj so bili sinonim za dober klubski žur.

Prodano za 24 milijonov

Astoria je bila junija 2006 prodana nepremičninski družbi Derwent Valley Central za slabih 24 milijonov funtov. Družba je klub sprva želela preurediti v nakupovalni center. Njegovo usodo pa ni uspelo rešiti niti britanskim študentom, ki so zbirali podpise, da se Astoria ohrani.

Na svoj zadnji večer bo legendarni klub Astoria gostil Ibizino Manumission ekipo. Manumission se bodo tako v Veliko Britanijo vrnili po petnajstletnem premoru. V Astorii pa bodo začeli evropsko klubsko turnejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.