Babja zavist

Foto: Žurnal24 Zavist je možno pozitivno premagati le na en način: tako da jo glasno izgovorite
Ženske smo ponavadi globoko užaljene, če nas moški primerjajo z lisicami ali kačjimi jeziki. Toda, ko gre za zavist, moramo tudi feministke priznati, da smo ženske zmagovalke.
Oglej si celoten članek

Če upoštevam, da je zavistnež zavisten zaradi lastne nizke samopodobe, in izsledke različnih raziskav, ki dokazujejo, da je moderna ženska manj zadovoljna sama s sabo kot moderni moški, je strupenost babje zavisti pojasnjena. Gospe, bejbe, žene, smrklje in babnice so vam morda takšni občutki znani:

Prava Ženska.
Danes je Anin dan. Uspelo ji je se fenomenalno urediti in kar žari, ko hodi. Morda je za sijaj kriv nadpovprečno uspešno izpeljan projekt. Ali pa dejstvo, da se danes v svoji koži počuti enostavno mega. Pravzaprav vzrok njenega magnetnega počutja sploh ni važen. Pomembno je, da je Ana danes zares prava Ženska.

Zavistnica. Na drugi strani ceste, prostora ali mize pa stoji Nina. Zgrbljena, mrka in nezadovoljna sama s sabo in svojim življenjem. Nič ji ne paše in vse jo moti. Ko zagleda Ano, kako žari, izgine še zadnji košček pozitivne samopodobe. Vse na Ani je lepše in boljše. Toda, ker je samega sebe težko sovražiti (lažje je brcati psa kot samega sebe), Nina nenadoma v sebi začuti globoko sovraštvo do Ane. "Glej jo afno, kako se šopiri!"

Ponižaj drugega, da dvigneš sebe
In začne se zelo znana bitka zavistneža: kako čim prej ponižati tistega, ki mu zavidaš. Nič lažjega, le napake je potrebno poiskati. In ker nihče ni popoln, projekt seveda vedno uspe in duša zavistneža je vsaj na videz zadovoljena. Pa kaj ji pomagata vsa lepota in uspeh, če je nesrečna v ljubezni! ali Saj, jaz bi tudi izgledala kot iz škatlice, če bi živela samo za to, da sem lepa. Imela svojega frizerja, maskerja, trenerja, kuharja in plastičnega kirurga. ali Hvala lepa za takšno blestečo kariero, če pa zato nimaš nič od življenja!

Zavist glasno izgovorite
Seveda pa takšna prikrita in sovražna zavist ne prinese nič dobrega. Ne zavistnici, ne tisti, ki je vzrok zavisti. Zavist je možno pozitivno premagati le na en način: tako da jo glasno izgovorite. Da ženski, ki ji zavidate, to tudi odkrito priznate. S tem boste ne le poskrbele za dodatno dobro počutje ženske, ki ji zavidate, temveč sebi in njej pokazale svojo osebnostno moč. Vendar previdno, tudi v odkrito pohvalo se lahko skrije zavist:

Pravilno: Mater, danes si pa prava mačka!
Narobe: Lepo krilo imaš! S tem v resnici pohvališ njeno garderobo in ne to, kako zelo ji krilo pristaja, kar je že znak prikrite zavisti.

Pravilno: To si pa tako odlično izpeljala, da ti kar zavidam to tvojo sposobnost.
Narobe: Super! Je bilo pa treba kar orng garati za tako velik projekt, a ne? S tem prikrito izražaš, da je uspeh le rezultat trdega dela in ne njenih sposobnosti.

Kot pri vseh projekcijah, se tudi pri občutkih zavisti vprašajte: Kaj mi občutek zavisti pove o meni? Uporabite zrcalo zavisti za to, da se bolje spoznate in razvijete v še boljšo žensko. Če pa ste se znašle v Anini vlogi, pa se nikar ne obremenjujte z vsemi Ninami tega sveta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.