Bar z jedmi, ki obračajo želodce

Foto: Reuters bar Foto: Reuters bar Foto: Reuters bar Foto: Reuters bar Foto: Reuters bar
Če želite svoje brbončice podražiti z eksotiko, potem med obiskom Pariza zavijte v bar v znamenitem predelu Montmartre.
Oglej si celoten članek

Tam je namreč glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo žuželčjih tapasov.

Poleg običajnih jedi so namreč na meniju jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema vrstama črvov. Šestindvajsetletni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.

Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je spoznal, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Sestavil je pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.