Barva leta je marsala

Foto: Profimedia Gwen Stefani Foto: Profimedia Emma Stone Foto: Profimedia Rosie Runtington-Whiteley Foto: Profimedia Julia Louis-Dreyfus Foto: Profimedia Naomi Watts Foto: Profimedia Miranda Kerr Foto: Profimedia Kristen Stewart Foto: Profimedia Kristen Stewart Foto: Profimedia Kaley Cuoco Foto: Profimedia Blake Lively Foto: Profimedia Jennifer Lopez Foto: Profimedia Kim kardashian Foto: Profimedia Beyonce
Marsalo so že pred časom odkrile številne zvezdnice.
Oglej si celoten članek

Organizacija za barvno svetovanje Pantone je izbralo barvo leta. Zmagala je marsala (temno vinsko rdeča), po kateri je ime dobilo slavno vino.

"Ta krepak, a obenem modni odtenek je univerzalno privlačen in se z lahkoto vključi v modno in lepotno industrijo, primeren pa je tudi za uporabo v industrijskem oblikovanju in pri oblikovanju  pohištva,“ so svoj izbor razložili pri Pantonu, kjer poudarjajo, da gre za zares vsestransko barvo, ki so jo že odkrile zvezdnice.

Zakaj marsala?

- Všeč je tako ženskam kot tudi moškim. Gre za idealno barvo za oblačila in dodatke, ki spodbuja kreativnost in željo po eksperimentiranju.

- Laska različnim barvam polti, zato je idealna za ličila, še zlasti za lake za nohte, rdečila za lica in ličila za ustnice.

- Gre za dramatično barvo, ki je hkrati pomirjujoča, zato jo radi uporabljajo tudi pri oblikovanju pohištva  in okraskov.

- Glamurozen in prefinjen odtenek.

Pantonovi strokovnjaki so v izbor barve leta vložili veliko dela. Da bi odkrili, katera barva je "trenutno najbolj vroča“ oziroma katera barva najbolj odraža trenutno razpoloženje družbe, so prepotovali cel svet. Raziskali so, kaj ljudje nosijo in kaj razstavljajo v izložbah, upoštevali pa so tudi prihajajoče filme, razstave, športne in modne dogodke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.