Barve sten vplivajo na počutje

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Barve vplivajo na počutje, zato izbiri namenite nekaj več pozornosti. Čustvene, močne, pomirjujoče in apetit vzbujajoče – barve so veliko več kot samo stenski okras.
Oglej si celoten članek

Barva je najbolj prilagodljiv element v oblikovanju in estetiki doma, ki omogoča preprosto povezovanje in prilagajanje vseh elementov v prostoru, zato lahko o njej začnete razmišljati, ko ste že vse opremili. Barve sten izražajo osebnost in okus, vplivajo pa tudi na počutje. Ni vsaka barva primerna za vsak prostor, zato izbiri namenite veliko časa in pozornosti.

Spalnica
V spalnici posezite po barvah, ki vas bodo pomirile in v prostor prinesle mir, svežino in vedrino. Barve, ki delujejo pomirjujoče, so travnato zelena, olivno zelena in rumeno zelena, vsi odtenki rumene in bež.

Dnevna soba
Za dnevno sobo so najprimernejše tople barve, ker vzbujajo prijetne občutke. Oranžna spodbuja delovanje srca, njena prisotnost pa pomirja. Rdeča je vroča in prodorna, zato na organizem deluje kot poživilo. Modra omogoča dobro koncentracijo.

Kuhinja in jedilnica
Svetli, poživljajoči toni v kuhinji in jedilnici lahko povečajo energijske tokove.
Svetlordeča stimulira metabolizem. Oranžna spodbuja apetit in vzbuja pozitivne  občutke. Rumena doda svežino in navdih.

Kopalnica
Najprimernejši barvi za kopalnico sta modra in zelena. Modra asociira na vodo. Primerni sta tudi za manjše kopalnice, ker optično povečata prostor.
Rumena v kopalnici pomeni svež začetek dneva, daje občutek prebujanja v sončen dan – vsak dan! Vijoličasta je sproščujoča – idealna za zaključek dneva, poleg tega je poživljajoča in sveža.

Kakšen pomen imajo določene barve, si oglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.