Bele strmine tudi za tiste, ki ne smučajo

Foto: anamonro zivljenje 07.11.13. plamenita, foto: anamonro
Imate že pripravljene smuči in pancerje ali pa bi se po belih strminah raje spustili kar s sanmi? Avstrijska smučišča ponaujajo veliko.
Oglej si celoten članek

Le nekaj okornih korakov in izgube ravnotežja je bilo dovolj, da so se noge privadile na krplje in smo lahko sledili hitremu koraku našega vodnika, ki nas je ob obisku Bad Kleinkirchheima popeljal po uhojenih gozdnih poteh ob robovih smučarskih prog. Gosta megla se je začela počasi redčiti in odpiral se je razgled na kilometre smučarskih prog, vasico Feldpannalm nad jezerom Feldsee in celo slovenske Alpe. Krpljanje, na prvi pogled ena od najmanj atraktivnih zimskih dejavnosti, se je izkazala za prijetno dopolnitev bolj priljubljenemu smučanju oziroma deskanju, ki imata v največjem smučarskem središču na avstrijskem Koroškem osrednje mesto.

Smukaška proga

Bad Kleinkirchheim, ki je od Ljubljane oddaljen uro in pol vožnje, je med Slovenci najbolj priljubljeno smučišče v najjužnejši avstrijski pokrajini. Smučarjem je na voljo več kot sto kilometrov prog.
Letos so v vasici Franza Klammerja zgradili novo žičnico Millstätter See, ki pelje na vrh ženske smukaške proge. Skoraj navpični zgornji del proge je velik izziv za drzne smučarje in deskarje.

Nočno sankanje

Sankači na svoj račun pridejo na treh osvetljenih progah v regiji Nassfledf - Pressegger See, Kaiserburgbahn v Bad Kleinkirchheimu in St. Paul v Labotski dolini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.