Bes in boj Kultur Shocka

Foto: Žurnal24 Kultur Shock bodo jutri ob 21. uri nastopili v ljubljanski Cvetličarni. (Foto: a
Koncert. Zasedba Kultur Shock predstavlja album Ministry of Kultur.
Oglej si celoten članek

“Kultur Shock ne prepeva o zlomljenih srcih in cvetlicah, ampak o vsakdanjem obstoju in upanju za boljšo prihodnost. Ali slabšo,” pravi Srđan Gino Jevđević, idejni vodja zasedbe, ki bo jutri ob 21. uri v Cvetličarni predstavljala svoj sedmi studijski album Ministry of Kultur.

Besni na vlado
Mednarodni bend in stari znanec slovenskih klubskih odrov slovita po udarnih komadih, njihovo glasbo pa opisujejo kot mešanico balkanske tradicionalne glasbe, punka in metalskih zvokov.

“Punk opisuje našo voljo, da se zavzemamo za stvari, v katere verjamemo, balkanske melodije so glas ljudstva, ki ga kot njegov del predstavljamo tudi mi, metalski zvoki pa so naš način izražanja besa proti vladi,” glasbo pojasnjuje Jevđević. In zasedba je očitno vse besnejša, vsaj glede na novi album, ki – predvsem zaradi kitarskih rifov – zveni trše. Za koncert, na katerem boste poleg pesmi z novega albuma zagotovo slišali katerega izmed starih hitov Kultur Shocka, kot so Mastika, Hashishi ali Istanbul, boste odšteli 17 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.