Bi imeli duševno moteno igračko?

Foto: Žurnal24 Igračke so povsem običajne, le duševno motene. (Foto: parapluesch.com)
Nemški par je na dan prišel z noro idejo. Ustvaril je linijo plišastih igračk, ki trpijo zaradi duševnih motenj.
Oglej si celoten članek

Martin Kittsteiner in njegovo dekle obožujeta plišaste igračke, zato sta pomislila, da ideja o duševno motenih igračkah sploh ni slaba. Zdi se, da se nista motila, saj so njuni izdelki navdušili staro in mlado.

Tako sta ustvarila ovčko Dolly, ki trpi za bipolarno motnjo in si domišlja, da je volk, kačo Sly, ki doživlja halucinacije, depresivno želvo Dub in krokodila Kroka, ki ima fobijo pred vodo.

"Odrasli igračke doživljajo kot terapijo zase. In otrokom so všeč, ker so ranljive in si z njimi pomagajo," meni 36-letni Martin, ki igračke prodaja kar prek spleta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.