Bi raven trebušček? Stran z žvečilkami!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Blazinic na trebuhu se težko znebimo, ker se na tem območju ne kopiči le maščoba, ampak tudi odvečna voda.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki opozarjajo, da je maščoba, ki se kopiči na območju trebuha, zelo nevarna. V tem tkivu se namreč tvorijo snovi, ki slabo vplivajo na presnovo in tako povzročajo težave z visokim krvnim tlakom in tudi sladkorno bolezen.

Na žalost pa so maščobne blazinice na trebuhu zelo trdovratne. Znebite se jih lahko le z veliko vztrajnosti in načrtom, ki vključuje redno telovadbo in spremembo jedilnika.

Maščobe telo potrebuje

Če ste mislili, da se morate izogibati maščobam, se motite. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da je maščoba za zdravo presnovo izredno pomembna. Poleg tega so jedi, ki vsebujejo maščobo, bolj nasitne in bodo zato preprečile napade lakote. Še zlasti zdrave so nenasičene maščobne kisline.

Pazite, kaj dajete v usta

Kot rečeno, je zelo pomembna tudi pravilna prehrana.

Izogibajte se pretiranemu soljenju, ki pospešuje kopičenje vode na predelu okoli trebuha. Veliko soli je skrite tudi v predelanem mesu in zelo mastni hrani.

Tudi žvečilke niso od muh. Mnogi so prepričani, da z žvečenjem brzdate apetit. To morda drži, a žvečilke, ki vsebujejo sorbitol ali isomalt, lahko povzročajo težave s prebavo, na primer napenjanje, zaradi česar bo vaš trebušček bolj okrogel.

Za učinkovito razstrupljanje ledvic in jeter ter odvajanje presežne vode iz telesa je pomembno, da na dan spijemo najmanj dva litra vode. Priporočljivo je tudi, da vsak dan zaužijemo nenasičene maščobne kisline, ki pospešujejo prebavo. Najdemo jih v olivnem olju, oreščkih, mandeljnih ali avokadu.

Pazljivo pri žitaricah

Kar mnogi ne vedo, je, da mnogo izdelkov iz žit, še zlasti polnozrnata in groba moka, povzroča napenjanje. Če imate težave, se za nekaj dni odpovejte kruhu in testeninam. Upoštevajte tudi nasvet, da mora med posameznimi malicami miniti nekaj ur – idealno med 5 in 6 ur. Šele takrat naj bi telo zagnalo kurjenje maščob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.