Biblijski čudeži so se res zgodili

Foto: Žurnal24
Raziskave znanstvenikov kažejo, da so se nekateri čudeži, ki so opisani v Bibliji, res zgodili.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so s pomočjo računalniških simulacij prišli do spoznanja, da se je Rdeče morje res razprlo. A ne na Mojzesov ukaz, kot je zapisano v Bibliji, temveč so k temu pripomogli izjemno močni vetrovi. Raziskovalci pojasnjujejo, da je sunkovit veter z vzhoda, ki je pihal ponoči, potisnil vodo za ovinek, kjer se je v morje zlivala reka. Ker je bila voda potisnjena nazaj v vodni kanal, se je vzpostavil suh prehod in omogočil ljudem prečkanje blatne plitvine. V trenutku, ko je veter prenehal pihati, se je morje razlilo nazaj na območje.

 

Carl Drews, vodja ameriškega centra za raziskave ozračja, je prepričan, da se znanstvena razlaga dogodkov ujema z zgodbo iz Svetega pisma. "Veter je premaknil vodo v skladu s fizikalnimi zakoni in s tem za kratek čas vzpostavil varen prehod, z morjem na obeh straneh."

 

Foto: Žurnal24

Goreč grm

Zanimiva je tudi zgodba o gorečem grmu. Raziskovalci so ugotovili, da je bila gora Sinaj v času, ko je bil na njej Mojzes, vulkansko aktivna. "Kadar je vulkan aktiven, iz razpok v tleh uhajajo plini, kar pojasnjuje vnetje grma. Sam sem to že doživel, in sicer na gori Etna na Siciliji," je pojasnil profesor Colin Humphreys z univerze v Cambridgeu.

 

10 egiptovskih nadlog

Tudi pri slavnih egiptovskih nadlogah naj bi bil glavni krivec vulkan, natančneje vulkanski izbruh. Ta je priklical vse egiptovske nadloge: voda se spremeni v kri, žabe, komarji, muhe, kuga, tvori, toča, kobilice, tema in napoved smrti za prvorojence.

 

Zgodba naj bi se leta 1980 celo ponovila. Po izbruhu vulkana Mount St. Helens v ameriški državi Washington so ogromni oblaki pepela skoraj popolnoma zameglili sonce, kar je v radiju 800 kilometrov za več ur ustvarilo temo. Z neba so padali vroči drobci vulkana, kar je ubilo več glav živine in uničilo poljske pridelke. Prizanešeno ni bilo niti ribam, ki so mrtve plavale v rekah, onesnaženih zaradi vulkana. To je bilo zapisano že v Bibliji: "In ribe, ki so bile v reki, so poginile, in reka se je usmradila, in Egipčani niso mogli piti vode iz reke."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.