Bine Volčič nam je razkazal svoj bistro!

Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Žurnal24 monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Janez Marolt monstera Foto: Janez Marolt monstera Foto: Janez Marolt monstera Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Saša Despot Monstera bistro Foto: Žurnal24 monstera bistro Foto: Žurnal24 monstera bistro
Jutri bo kuharski mojster Bine Volčič v središču Ljubljane, na Gosposki ulici, odprl svoj bistro Monstera bistro. "V tem bistroju nikoli ne boste vedeli, kaj lahko pričakujete. Edina stvar, ki jo lahko pričakujete, je ta, da bo dobro," obljublja Volčič.
Oglej si celoten članek

Bine Volčič je novinarjem razkazal svoj bistro, ki ga je poimenoval po rastlini "monstera deliciosa". "Štiri leta sem po Ljubljani iskal prostor, kjer bi lahko odprl svoj bistro. Že takrat sem imel izbrano ime. Ta rastlina me spominja na otroštvo, ko sem se s kockami igral pod njo," je povedal Volčič, ki je pozneje ugotovil, da ta rastlina ni le lepa, ampak, da rodi sadeže nenavadnega okusa, ki spominjajo na mešanico banane, ananasa, jagode in kivija. Po celem svetu je iskal dobavitelja, na koncu pa ga je našel v Dobrovniku, v Tropskem vrtu Ocean Orchids. Volčič je obljubil, da bomo ta sadež lahko že zelo kmalu okusili tudi v njegovem bistroju, kjer bo sicer poudarek na domačih zajtrkih. Prav posebej za ta projekt je zasnoval "Ljubljanski fruštek" - popečen brioš s slanino, zeliščnim namazom in poširanim jajcem. V bistroju bodo po 11. uri stregli tudi kosila. Meni se bo menjal tedensko, vsak dan pa bodo ponujali dve predjedi, dve glavni jedi in dve sladici. Ob koncu tedna (četrtkih, petkih in sobotah) pa boste pri Binetu lahko jedli tudi večerje. Rezervacije bodo nujne! Gostje bodo lahko uživali v 7-hodnem degustacijskem meniju. Bistro se bo vsak dan odprl ob 9.30, ob nedeljah in praznikih pa bo zaprto.

Posebna steklenica za vodo

Volčič pravi, da bodo vse naredili sami in uporabili le najboljše sestavine. Pri ustvarjanju pa ne bo pazil le na okuse, ampak tudi na to, da bo njegova kuhinja čim bolj ekološka. Volčič je eden od prvih kuharjev pri nas, ki uveljavlja koncept kuhanja s čim manj odpada.

V njegovem bistroju se bo stregla le voda iz pipe, brez plastenk in odvečne embalaže. Stregli jo bodo v prav posebni steklenici z imenom Muzejske vode (vidite jo lahko v galeriji). Projekt Muzejske vode se je rodil v vasici v Nubijskih gorah, kjer živi Yunan, ki točno ve, kakšno je življenje brez pitne vode. Yunan je iz moke, soli, kvasa in vode zamesil testo, ki ga je nato ovil okoli steklenice in vanj vtisnil podobo svoje roke, ki sedaj krasi steklenice v Volčičevem bistroju, v katerem bosta poleg njega kuhala še dva kuharja, Žan in Mišo iz zadnje sezone šova Gostilna išče šefa.

Poleg vode boste lahko uživali tudi v ekoloških vinih, avtorsko zvarjenem pivu, domačih sadnih in zeliščnih sirupih in domačem zelem čaju ter sokovih. "Tukaj ne boste dobili kokakol, sprajtov ali fante," pravi Bine, ki se, tudi če bi bil njegov bistro ves čas nabito poln, ne bo širil. "Iskal sem majhen prostor, ker je lažje obvladljiv. Na dan bomo postregli največ 50 kosil. Če bo povpraševanje večje, bom rekel "ne", ker več ne zmoremo. Stojim za kvaliteto in želim, da so jedi popolne.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:14 16. Junij 2016.

    Pr tok mal mizah bo že preživu, specifični ljudje bodo tja hodil in to je to, pr takih cenah hitro …

  • 16:41 16. Junij 2016.

    bine, se da dobit ta fertah ???

  • 15:27 16. Junij 2016.

    Jamie Oliver wannabe restavracija, ampak ne pri nas, ok edino čez poletje, ko so turisti, čez zimo ne bo zaslužka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.