Bizarni poročni običaji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Škotskem nevesto mučijo z gnilimi ribami, v Borneu pa mladoporočenca tri dni ne smeta na stranišče. Kot boste lahko prebrali, po svetu obstaja nešteto bizarnih poročnih običajev.
Oglej si celoten članek

V severnem delu Bornea mladoporočenca tri dni po poroki ne smeta uporabljati stranišča. Da se ne bi spozabila, stranišče v tem času varujejo člani družine. Ta običaj naj bi paru zagotovil dolg in srečen zakon z veliko naraščaja.

Tudi iz Ukrajine prihaja zanimiv običaj. Čeprav sta se zaljubljenca šele poročila, sta prisiljena v razmišljanje o ločitvi. Ker vedno obstaja možnost, da ljubezen ne bo trajala večno, mladoporočenca na poročni dan zažgeta lutko, ki predstavlja osebo, ki ju je združila.

V Južnoafriški republiki se držijo običaja, ki bi pri nas nevestino in ženinovo družino prej razdvojil kot pa ju povezal. A kot trdijo, to pri njih na srečo ni tako. Na dan poroke starši mladoporočencev drug drugega žalijo in žalitve postajajo sčasoma, oziroma z zaužito količino alkohola, vse hujše. 

Na Kitajskem se od neveste pričakuje jokanje, in to ves mesec pred poroko. A to še ni vse. Pri tem se ji morajo pridružiti vsi ženski člani družine.

Stoletna tradicija na Škotskem verjetno nobeni nevesti ni pogodu. V tej deželi jih namreč prijateljice v noči pred poroko namažejo s kislim mlekom, perjem, gnilo ribo in katranom. Po ceremoniji pa gredo nekaj spit. Cilj običaja, ki mu pravijo "očrnitev neveste", je, da mladenko pripravijo na ponižanja, ki jo lahko čakajo v zakonu.

Na Tahitiju se morajo svatje uleči na tla, mladoporočenca pa se morata sprehoditi preko njih. Kaj je namen tega običaja, žal ni znano.

Da bi moški v Mavretaniji vsem pokazal, kako preskrbljen je, se mora poročiti z debeluško. Menda obstajajo kampi, v katerih deklice od 15. leta dalje pitajo, da bi se te dobro poročile.

V Bengalu v Afriki mora nevesta zaužiti ženinovo kri. Zakaj, verjetno vedo le oni.

Na Irskem nevesta med plesom s tal ne sme dvigniti nog, saj bi jo lahko ukradle vile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.