Blaga jim ni treba zamenjati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes se začnejo sezonske razprodaje tekstila in obutve. Ne kupujte le zaradi nizkih cen.
Oglej si celoten članek

"Ne kupujte izdelka samo zaradi njegove nizke cene –  če si kasneje premislite, z izdelkom kot takim pa ni nič narobe, se namreč lahko zgodi, da ga ne boste mogli vrniti ali zamenjati," opozarja Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica Tržnega inšpektorata Republike Slovenije.

Preverite pravice kupcev

V zvezi z vračanjem ali zamenjavo je treba razlikovati med zahtevki zaradi napake na izdelku in željami potrošnika po zamenjavi izdelka, razloži inšpektorica. Če ima izdelek, ki je bil kupljen v okviru razprodaje, akcije, znižanja, popustov in podobno, napako, potem imajo potrošniki enake pravice kot v primeru, če bi izdelek kupili v redni prodaji. Če pa izdelek nima napake, potrošnik pa bi ga želel vrniti ali zamenjati, je to v celoti stvar poslovne odločitve vsakega posameznega trgovca, ali bo tak izdelek želel zamenjati ali ne, poudari Grlićeva. Zato pred nakupom izdelka premislite, ali ste se za nakup odločili le na podlagi znižane cene.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.