Bo Adamsova razvozlala jezik Nezemljanov?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Znanstveno-fantastični triler Prihod od 24. novembra v kinu.
Oglej si celoten članek

V kinematografe prihaja eden najbolj pričakovanih filmov letošnjega leta, Prihod, ki je delo režiserja Denisa Villeneuva, ki se lahko podpiše pod številne svetovne uspešnice, kot so Ugrabljeni, Sicario: Onkraj zakona in Ženska, ki poje.

Villeneuve je tokrat spet zbral izjemno igralsko ekipo z Amy Adams in Jeremyjem Rennerjem na čelu. Film je doživel svetovno premiero na filmskem festivalu v Benetkah, kjer se je celo potegoval za glavno nagrado (zlatega leva), tamkajšnjo kritiko in občinstvo pa je na koncu dobesedno vrgel na noge med bučnimi aplavzi in splošnim navdušenjem.
Foto: Žurnal24 prihod
Mešanica vrhunskih posebnih učinkov in inteligentne globoke zgodbe se je izkazala za uspešno, saj je povprečna ocena gledalcev na slavni spletni strani imdb.com 8,5, na spletni stani rottentomatoes.com pa ima več kot 90 odstotkov pozitivnih strokovnih recenzij, kar filmuvršča med najbolj hvaljene filme leta.

Zgodba se vrti okoli prihoda Nezemljanov in našega prva stika z njimi. Dvanajst vesoljskih ladij jajčaste oblike je pristalo na različnih koncih sveta. Ameriška vojska se kmalu obrne na strokovnjakinjo Louise Banks (Adams), najboljšo prevajalko na svetu, ki bo morala s fizikom Ianom Donnellyjem (Renner) odkriti, ali so naši obiskovalci prišli v miru ali predstavljajo nevarnost za vse človeštvo.

Film Prihod so v ameriških kinematografih začeli prikazovati prejšnji konec tedna in v prvih treh dneh je iztržil več kot 24 milijonov dolarjev ter tako že pokril polovico proračuna, vloženega v snemanje. Ob tako številnih pozitivnih ocenah in dobrih odzivih občinstva sploh ne preseneča, da PRIHOD že zdaj velja za enega glavnih kandidatov v naslednji sezoni filmskih nagrad, na prvem mestu za zlate globuse in oskarje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.