Bo Shakira končala za zapahi?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Špansko sodišče je zavrnilo pritožbo Shakire v primeru davčne goljufije.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Španiji je v četrtek zavrnilo pritožbo kolumbijske pevke Shakire, ki je osumljena davčne goljufije, s čimer je odprlo pot za sojenje, potem ko je sodnik pred tem ugotovil, da je bilo dovolj dokazov, ki nakazujejo, da se je pop zvezdnica izognila svojim davčnim obveznostim do države. Zadeva je prvič prišla na naslovnice decembra 2018, potem ko je špansko tožilstvo pevko obtožilo, da ni plačala 14,5 milijona evrov (15,5 milijona dolarjev) davka na dohodek, zaslužen med letoma 2012 in 2014. 45 – letna Shakira je na pričanju junija 2019 zanikala kakršno koli kaznivo dejanje. V središču pravnega spora je vprašanje pevkinega prebivališča: tožilci trdijo, da je večinoma živela v Španiji, čeprav je imela uradno prebivališče na Bahamih.

V svoji odločitvi, izdani v četrtek, je špansko sodišče navedlo, da dokazi kažejo, da je Shakira imela "običajno prebivališče" v Španiji, in dodalo, da dokumentacija ni utemeljila njenega bivanja za davčne namene v drugi državi. Sodišče je potrdilo julijsko sodbo, v kateri je španski sodnik Marco Juberías zapisal, da je njegova triletna preiskava ugotovila, da obstaja dovolj dokazov o kriminalu za sojenje. Shakirino podjetje za odnose z javnostmi je v četrtek sporočilo, da je takoj plačala, kar je dolgovala, ko jo je o dolgu obvestil španski davčni urad. "Shakirino ravnanje glede davčnih zadev je bilo vedno brezhibno v vseh državah, kjer je morala plačati davke, zaupala je in zvesto sledila priporočilom najboljših strokovnjakov in strokovnih svetovalcev," piše v izjavi za javnost. Shakirina odvetniška ekipa bo še naprej branila njeno nedolžnost, v skladu z izjavo.

Pevka se sooča z morebitno denarno kaznijo in zaporno kaznijo, če bo spoznana za krivo utaje davkov. Sodnik lahko sicer tiste, ki prvič storijo kaznivo dejanje in so obsojeni na manj kot dve leti zapora, odreši zapora.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:59 28. Julij 2022.

    Ti VIPovci običajno sploh nimajo pojma kaj se dogaja. Posle za njih vodijo drugi. Odgovornost je pa jasno na VIPovcih …

  • 16:33 28. Julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša …

  • 16:04 28. Julij 2022.

    Podkupnina reši vse...golazen,ko da nima dost denarja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.