Bob Dylan dobitnik Nobelove nagrade

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glasbenik je prejel Nobelovo nagrado za književnost.
Oglej si celoten članek

Legendarni glasbenik Bob Dylan je letošnji prejemnik Nobelove nagrade za književnost. Med Nobelovce se je zapisal, saj je "ustvaril nov poetični jezik znotraj ameriške glasbene tradicije" sporočajo iz Stockholma, kjer so podelili prestižne nagrade.

Foto: Profimedia Bob Dylan V slovenščino imamo prevedenih nekaj njegovih del, kot so Ni še mrak, Za zmeraj mlad in njegov življenjepis Zapiski.

Nobelovo nagrado za književnost podeljuje Švedska akademija, prejemniki pa dobijo denarno nagrado, v vrednosti 800 tisoč evrih, diplomo in medaljo. Medaljo za dobitnika nagrade za književnost je oblikoval švedski kipar Erik Lindberg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:35 13. Oktober 2016.

    hmm,ko bi le razumela njegova besedila iz njegovih komadov pesmi,saj samo neki godrnja,ko starček,drugo leto bo kim kardišijan dobila,ker ima …

  • 21:27 13. Oktober 2016.

    Tale Zimmermann,je sin "našega" žilnega kirurga Zimmermanna,oba sta pa za en qurc.Bobek,kot pisatelj,Janez pa kot kirurg.

  • 16:26 13. Oktober 2016.

    Si predstavljate da bi jo dobila kakšna novodobna pop zvezdnica z veliko ritjo?! To bi bilo tako kot če bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.