Bodite zdrav navijač

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ošpice. Preden odpotujete na poletne velike športne dogodke, se cepite.
Oglej si celoten članek

Če še niste zaščiteni in se poleti odpravljate po svetu ali na enega izmed velikih dogodkov, kjer se bo zbralo veliko ljudi z vsega sveta, vas na inštitutu za varovanje zdravja (IVZ) opozarjajo, da je zdaj pravi čas za preventivno cepljenje. Povsod po svetu precepljenost proti ošpicam ni tako velika kot pri nas, zato se jih v takih primerih lahko zelo hitro nalezete.

Še posebno priporočljivo je cepljenje za vse tiste, ki se odpravljate na ogled julijskih olimpijskih iger v Londonu ter junijskega evropskega nogometnega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. Nevarnost za okužbo z nalezljivimi boleznimi bo tam zelo velika, zato na IVZ priporočajo cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (OMR). Cepljenja ne odlagajte v čas tik pred počitnicami, saj sta pogosto potrebna dva odmerka cepiva v razmiku enega meseca, da bi bili res zaščiteni. Cepite se lahko na območnem zavodu za zdrav-
stveno varstvo, en odmerek cepiva pa stane okrog 20 evrov. Pohitite s cepljenjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.