Bodo nizozemskega princa pustili umreti?

Foto: EPA
Foto: EPA
Jutri bo minilo šest mesecev od nesreče sina nizozemske kraljice. Princ se še vedno ni zbudil iz kome, zdravniki pa so vedno bolj pesimistični.
Oglej si celoten članek

Johana Frisa je 17. februarja pokopal snežni plaz. Celih 25 minut je brez kisika ležal pod gmoto snega, reševalci pa so ga oživljali kar 50 minut. Zdravniki so nizozemski kraljevi družini že takoj povedali, da za princa obstaja le malo upanja, saj ima zaradi pomanjkanja kisika zagotovo poškodbe možganov.

Upanja pa je zdaj, po šestih mesecih, še manj. "Pol leta je meja. Šest mesecev lahko upamo, da se bo stanje pacientov v komi izboljšalo. Kraljevo družino čaka težka odločitev," je povedal Erwin Kompanje iz bolnišnice v Rotterdamu.

Kraljica enkrat na teden v London

Friso leži v londonski bolnišnici. Vsak dan ga obišče žena Mabel, njegova mati, kraljica Beatrix, pa na Otok prileti enkrat na teden. Kot kaže, se tudi kraljeva družina počasi privaja na misel, da Frisa, kot ga poznajo, ne bo nazaj. Na njihovi spletni strani so namreč dopolnili njegovo biografijo. "Princa Frisa je 17. februarja v smučarskem središču v Lechtu pokopal snežni plaz," so zapisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.