Bolj umazani kot javna stranišča

Foto: Žurnal24 main nakupovalni voziček - otrok
Čeprav se do zdaj mogoče niste ozirali na to, vam bo dejstvo, da so nakupovalni vozički bolj umazani kot javna stranišča, dalo misliti.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki z univerze v Arizoni so namreč opravili raziskavo, v kateri so testirali ročaje 85 nakupovalnih vozičkov v štirih ameriških zveznih državah. Rezultati so pokazali, da je bila na 50 odstotkih držal prisotna bakterija E. Coli, še bolj pa je šokiralo dejstvo, da so bile na 72 odstotkih držal prisotne fekalne bakterije.

Raj za bakterije
Vodja raziskave Charles Gerba je dejal, da so na držalih nakupovalnih vozičkov in košaric našli več fekalnih bakterij kot na javnih straniščih. "Upravljalci javnih stranišč so se navadili uporabljati razkužila, medtem ko trgovci nakupovalnih vozičkov in košar skoraj nikoli ne očistijo," pravi Gerba, ki dodaja, da se ljudje ne zavedajo, da so nakupovalna središča raj za bakterije, na kar bi morali biti pozorni predvsem starši z majhnimi otroki.

"Trgovine so idealen kraj, kjer se lahko otroci okužijo s salmonelo. Pozorni bi morali biti tudi na to, kaj dajemo v vrečke, saj so embalaže polne bakterij," še pravi Gerba, ki ljudem svetuje, naj ročaj nakupovalnega vozička ali košarice očistijo s čistilnim robčkom ali razkužilom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.