Bolj zaželen mrtev kot živ

Foto: Žurnal24 (Foto: AFP)
Najbolj iskani. Na spletnih iskalnikih letos kraljuje kralj popa Michael Jackson.
Oglej si celoten članek

Največja spletna iskalnika Google in Yahoo! sta objavila lestvico najbolj iskanih besed oziroma ljudi v letošnjem letu. Najbolj iskana peterica je pri obeh enaka, v sam vrh pa se je posthumno uvrstil kralj popa Michael Jackson.

Druga stopnička za Somrak
Jacksonova smrt se poteguje tudi za novico leta v številnih svetovnih medijih. Na drugem mestu najbolj iskanih je film Twilight (Somrak), katerega drugi del Nova luna lahko te dni gledamo tudi v slovenskih kinematografih. Priljubljenost tega filma lahko pripišemo tudi naraščajočemu fenomenu navduševanja mladih nad vampirstvom. Zanemarljiva pa ni niti popularnost glavnih igralcev Kristen Stewart, Taylorja Lautnerja in Roberta Pattinsona, ki trenutno spadajo med najbolj zaželene Hollywoodčane.

Wrestling osvojil bron
Na tretjem mestu je World Wrestling Entertainment (WWE), največji koncern spektakla wrestlinga, ki že od konca devetdesetih uspešno brani naslov najbolj iskanega šova na svetu. Solastnica imperija Linda McMahon, sicer soproga direktorja Vincea McMahona, pa se te dni podaja v politične vode, kar je vzbudilo še dodatno zanimanje pri uporabnikih spleta. Vplivna zakonca McMahon bosta Lindino politično kampanjo financirala kar iz lastnega denarja – njuno premoženje ocenjujejo na okoli 750 milijonov evrov.

Britney med top 5
Na četrtem mestu je ameriška igralka Megan Fox, ki jo poznamo iz filmov Transformerji. Iščejo jo predvsem moški uporabniki. S svojimi 23 leti pa je najmlajša med prvo peterico. Mlajša je tudi od pop princeske Britney Spears (28), ki po številu iskanj Foxovi diha za ovratnik. Ta je med najbolj iskanimi končala predvsem zaradi svojih osebnih težav, ki so redno polnile naslovnice tabloidov, in ne nazadnje tudi novega albuma, ki jo je katapultiral nazaj na glasbeno sceno.

Na zadnji lestvici najbolj iskanega na slovenskem spletnem portalu Najdi.si sta med osebami vrh zasedla nekdanja zakonca Čepin, med besedami pa še vedno kraljuje horoskop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.