Boštjan Klun objavil svoj cenik moderiranja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Tako, ker se ravno pogovarjamo in se iz vsega znamo delati norca, en priročen cenik. Za take odgovore kličite le Neresni,“ je voditelj Boštjan Klun zapisal na Facebooku in objavil svoj "cenik".
Oglej si celoten članek

Klun je na družbenem omrežju še razložil, da ga jezijo tisti, ki "sedijo na pet- ali šestmestnih številkah za marketing in na koncu dajo več denarja za rože kot za moderatorja." “Od teh me pa le eni jezijo še bolj: tisti, ki jamrajo, da nimajo denarja, potem pa naročajo najdražji možen catering, najamejo najdražjega glasbenika, imajo najbogatejša darila za obiskovalce ...“

S svojimi Facebook prijatelji je delil tudi izkušnjo, ki jo je imel "z eno fajn močno ekipo“. "Ta mi je predlagala sodelovanje na način, da bi me najprej preizkusila in potem videla, če sem dovolj dober. Pustimo, da sem nekoč tam že delal in so bili nad mano navdušeni, da je bilo za mano kakih deset let dela ... Pač, dajmo prvič probat, potem pa vidimo... Bravo, če letos niste zadovoljni - me ne plačate, drugo leto probate z drugim, s katerim boste nezadovoljni in tako v nedogled.“

Boštjana smo vprašali, kako pogosto prihaja do ponudb, ki jih je naštel na svojem ceniku.
"V 15 letih dela na tem področju sem že marsikaj slišal. Takšne ponudbe se kdaj pa kdaj pojavijo, niso pa stalnica, še manj pa tako pogoste kot nekoč," je povedal za Žurnal24 in dodal, da se nekateri ne zavedajo, da se tisti, ki brezplačno sodelujejo na prireditvah, za dalj časa odpovedo svojemu zaslužku in ne le za en nastop. "Na dobrodelnih prireditvah sem vedno sodeloval brezplačno, ker pa se je mnogokrat zgodilo, da se je na teh dogodkih zbralo izjemno malo denarja, sem organizatorjem rekel, naj mi nakažejo honorar, ki sem ga pomnožil z dva. Denar bi nato prenakazal prav tistemu, za katerega so priredili dogodek. Sem tudi mnenja, da bi se moralo nastopajočim, na primer skupinam nakazati vsaj potne stroške. Treba je vedeti, da glasbeniki, ki bodo nastopili brezplačno, prihodnji teden ne bodo prodali vstopnic za koncert. Pečeni so najmanj za mesec ali dva."

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:21 4. Oktober 2016.

    Koliko pa računa za igranje večernega hišnika v Avditoriju Portorož?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.